Πάλεψε, αλλά λύγισε και αποκλείστηκε

Written by  Ιαν 31, 2018

Εκτός συνέχειας Champions League έμεινε ο Άρης των πολλών προβλημάτων που ηττήθηκε με 79-66 από την Αβελίνο και έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου του.

Η ελληνική ομάδα δεν άντεξε στην πίεση και τα πολλά προβλήματα απέναντι στην ιταλική ομάδα που βρήκε λύσεις, έλεγξε το ρυθμό και τα ριμπάουντ και είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Πλέον η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Οστάνδη είναι διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Άρη να θέλει τη νίκη, αν θέλει να έχει συνέχεια στο Europe Cup.

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά, παραμένοντας κοντά στο σκορ σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και με καλή επιθετική λειτουργία και αρκετές λύσεις κατάφερε να προηγηθεί με 21-25 στο τέλος της περιόδου.

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη, με την ελληνική ομάδα να δέχεται αρχικά ένα σερί 10-0 και, στη συνέχεια να χάνει την επαφή με το καλάθι, να δέχεται πολλούς εύκολους πόντους και, παρά το γεγονός ότι μείωσε στο καλάθι (31-29), να δέχεται ένα ακόμα σερί 10-0, που την έφερε πίσω στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου με διψήφια διαφορά (43-33).

Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να προσπαθεί, αλλά να μην καταφέρνει να ρίξει τη διαφορά κι έτσι με την ήττα με 79-66, είδε το φετινό περιπετειώδες ευρωπαϊκό ταξίδι του να τερματίζεται.

Πλέον η ελληνική ομάδα στρέφεται στη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος όπου με τα τελευταία αποτελέσματα έχει πλέον μπει σε περιπέτειες για τη σωτηρία, ελπίζοντας σε μια διοικητική ανάκαμψη που θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών.

Ο Ιβάν Μάρας πάλεψε σημειώνοντας 19 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Μπράις Ντούβιερ σημείωσε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 11 πόντους με 5 ασίστ και ο Ομάρ Πριούιτ σημείωσε επίσης 11 πόντους με 2 ασίστ.

Από την ιταλική ομάδα, ο Ν’Ντιαγέ έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ριτς ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Φιλόι είχε 11 πόντους με 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 43-33, 63-50, 79-66

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.