Πάλεψε για την ιστορία του

Written by  Ιαν 24, 2018

Ένας γεμάτος προβλήματα, αλλά πλούσιος σε ψυχή Άρης, πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε για το γόητρο και την ιστορία του, έχασε ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια και τελικά γνώρισε την ήττα από την Μπεσίκτας στην παράταση με 65-72, αφού δεν είχαν δυνάμεις να ακολουθήσουν την τουρκική ομάδα.

Ο Άρης είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στη λήξη της αναμέτρησης, αλλά ο Λευτέρης Μποχωρίδης ευστόχησε μόνο σε μία από τις δυο βολές που κέρδισε, ενώ στα 5 τελευταία δευτερόλεπτα οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι στον επιπλέον χρόνο έμειναν από ενέργεια, αφήνοντας μισή μια πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα των τελευταίων ημερών.

Ο Γκάρι Μπελ ξεκίνησε ορεξάτος και παρέσυρε τους συμπαίκτες του ώστε να δώσουν προβάδισμα στον Άρη με 16-10 και με ενέργεια και καλή επιθετική λειτουργία, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με 20-17.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα με τις δυο ομάδες να σκοράρουν με το… σταγονόμετρο και το θέαμα να είναι πολύ κακό, με την Μπεσίκτας να παίρνει προβάδισμα με 23-25, αλλά ο Άρης απάντησε με 6 συνεχόμενους πόντους του Μάρας για το 29-25 και το ημίχρονο βρήκε την ελληνική ομάδα μπροστά με 29-28.

Η τουρκική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκε με 31-36, διατήρησαν το προβάδισμα ως το τέλος της περιόδου και με τρίποντο του Σιπάχι στη λήξη, προηγήθηκαν με 42-46.

Με νέο τρίποντο από τον Γουίμς, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 42-49 και έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως, ο Άρης δεν τα παράτησε, έβγαλε ψυχή και καλές άμυνες και με μεγάλα σουτ του Μπελ πέρασε πάλι μπροστά (55-54) και έδωσε ξανά έντονο ενδιαφέρον στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με τρίποντο έκανε το 58-59 για την Μπεσίκτς στα 01:58 πριν τη λήξη, οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να αλλάξουν το σκορ και ο Λευτέρης Μποχωρίδης κέρδισε μεγάλη ευκαιρία στα 10’’ να δώσει προβάδισμα στον Άρη.

Ο νεαρός γκαρντ, ωστόσο, ευστόχησε σε 1/2 βολές και ισοφάρισε σε 59-59, Άνταμς έκανε λάθος, όμως, τον μιμήθηκε ο Πριούιτ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, ο Άρης έδειξε να μένει από δυνάμεις, η Μπεσίκτας έκανε σερί 9-0 και πήρε προβάδισμα 59-68 και έφτασε τελικά στη νίκη με 65-72 που αφήνει την ελληνική ομάδα με την γλυκόπικρη γεύση μιας προσπάθειας που δεν είχε αίσιο τέλος.

Πρώτος σκόρερ του Άρη ήταν ο Γκάρι Μπελ με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ιβάν Μάρας είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Λευτέρης Μποχωρίδης σημείωσε 12 πόντους με 3 ασίστ.

Για την Μπεσίκτας, κορυφαίοι ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Ερλ Κλαρκ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Κάιλ Γουίμς με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 29-28, 42-46, 59-59, 65-72 (παρ.)

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.