Τον πρώτο τίτλο της σεζόν κατέκτησε ο Ολυμπιακός καθώς επιβλήθηκε με 75-51 του Παναθηναϊκού στον τελικό του Super Cup 2023 by aegean islands. ΜVP του τελικού ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που σημείωσε 17 πόντους.

Η γιορτή του Super Cup 2023 by aegean islands ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης στο Rodos Palace, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της Basket League για την περασμένη σεζόν.
Ο ΕΣΑΚΕ… αποχαιρετά την περασμένη σεζόν και καλωσορίζει τη νέα την Πέμπτη (28/9) στην Ρόδο. Στο ξενοδοχείο Rhodes Palace θα πραγματοποιηθεί με ώρα έναρξης τις 19:30 Εκδήλωση για να βραβευθούν οι κορυφαίοι της Basket League 2022-23 και να… ανοίξουν τα χαρτιά τους οι πρωταγωνιστές του Super Cup 2023 by agean islands.
Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου η Basket League της νέας αγωνιστικής χρονιάς να προσφέρει ακόμη ομορφότερο θέαμα και περισσότερες συγκινήσεις στους φιλάθλους, να είναι πιο ανταγωνιστική και να περιλαμβάνει περισσότερους ενδιαφέροντες αγώνες προχώρησε στην αλλαγή του format διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ η κλήρωση του Super Cup 2023 by aegean islands, με την διεξαγωγή του οποίου στην Ρόδο και στο κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας θα γίνει το τζάμπολ της σεζόν 2023-24 για το επαγγελματικό μπάσκετ.

Ο Προμηθέας ήταν ο νικητής στον δεύτερο ημιτελικό του 2ου HNC COIN SUPER CUP. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε με 88 -71 της και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό όπου την Κυριακή (26/9, 21:00) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι. Από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν στον μικρό τελικό (Κυριακή 26/9, 16:30) απέναντι στο Λαύριο Megabolt.

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καθώς νίκησε με 74-61 το Λαύριο MEGABOLT στο «Δημήτριος Τόφαλος», παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του 2ου HNC COIN SUPER CUP που θα γίνει την Κυριακή (26/9-21:00, ΕΡΤ3) και θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Προμηθέας-ΑΕΚ. Κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Οκάρο Γουάιτ που τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ έχοντας 23 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ από το Λαύριο MEGABOLT ο Τζέρι Σμιθ είχε 17 πόντους.

Την τρίτη θέση στο 2ο HNC COIN SUPER CUP κατέκτησε η ΑΕΚ καθώς επικράτησε με 86-67 του Λαυρίου Megabolt στον μικρό τελικό της διοργάνωσης που φέτος φιλοξενείται στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας.

Μέσα σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο «Δημήτριος Τόφαλος» της Πάτρας, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε με 92-83 τον Προμηθέα και κατέκτησε το 2ο HNC COIN SUPER CUP.

Η αρχή έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» με νικητή τον Προμηθέα, η συνέχεια δίνεται το προσεχές Σαββατο και Κυριακή, 25 και 26/9 στην Πάτρα και στο γήπεδο «Δημήτριος Τόφαλος».

Τίτλους τέλους ως μπασκετμπολίστας έβαλε και ο Νίκος Ζήσης, που ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση, με ανάρτηση του σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τη συμφωνία με τον Όντεντ Κάτας ανακοίνωσε ο ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με τον Ισραηλινό προπονητή να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα από το πρωί της Πέμπτης (14/1).

 

Με το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα να απέχει τρεις ημέρες, ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών της Basket League. 

Την παράταση στην έναρξη της Basket League, κατά μια εβδομάδα, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και έτσι το πρώτο τζάμπολ του νέου πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 24 Οκτωβρίου 2020.

Σε νέα κλήρωση, στην οποία συμπεριελήφθησαν 12 ομάδες, μετά και την αποχώρηση του Πανιωνίου από την Basket League, προχώρησε η διοργανώτρια αρχή, με το νέο πρωτάθλημα να ξεκινά το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου.

Με σκληρή ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Άρης απαντά στην επιστολή των 11 ΚΑΕ, που την κατηγορούν ότι πήγε να «τινάξει στον αέρα» την συμφωνία για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ξεκαθαρίζοντας τους λόγους, για τους οποίους διαφοροποίησε την στάση του.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι 11 ΚΑΕ που συμφώνησαν με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στρέφονται κατά της ΚΑΕ Άρης, που νωρίτερα αρνήθηκε το ποσό που της αναλογεί και διαχώρισε την θέση της, τονίζοντας πως παραλίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα την τελευταία στιγμή.

Η ΚΑΕ Πανιώνιος ενημέρωσε και επισήμως τον ΕΣΑΚΕ ότι δεν θα λάβει μέρος στην Basket League 2020-21, με την διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει, πως θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα, το οποίο θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου.

 Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

Ο ΕΣΑΚΕ ενημερώθηκε επίσημα με επιστολή από την ΚΑΕ Πανιώνιος ότι αποσύρει την συμμετοχή της από την Basket League της σεζόν 2020-21. Ο ΕΣΑΚΕ εκφράζει την λύπη του για την παραπάνω εξέλιξη και εύχεται στον ιστορικό σύλλογο σύντομα να επανέλθει στο επίπεδο που αρμόζει στην πολυετή προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και στις προσδοκίες των φιλάθλων του.

Ως εκ τούτου η κλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος θα επαναληφθεί αύριο Παρασκευή (2/10, 13:00) στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ με την παρουσία μέσω τηλεδιάσκεψης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Λόγω της διεξαγωγής της νέας κλήρωσης και των εκκρεμοτήτων στην χορήγηση των πιστοποιητικών συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η έναρξη της Basket League της αγωνιστικής χρονιάς 2020-21 μετατίθεται από τις 10 στις 17 Οκτωβρίου.

Πηγή και φωτό: ΕΣΑΚΕ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσίασε την τρίτη φανέλα του για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η οποία είναι και η πιο εντυπωσιακή από τις προηγούμενες.

Τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση του 1ου WATT + VOLT Super Cup έστειλε ο ΕΣΑΚΕ, με την ευχή η επόμενη διοργάνωση να συνοδευτεί και από την παρουσία φιλάθλων που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στον νεοσύστατο θεσμό.