Αρειανάρα για πρόκριση!

Written by  Φεβ 07, 2017

Ο Άρης έκανε σπουδαία εμφάνιση στην πρώτη αναμέτρηση για τα play off του Champions League και με τη νίκη του επί της Στρασπούργκ με 71-52 έκανε το πρώτο βήμα και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έδειξαν να ξεπερνούν άμεσα την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και με εξαιρετική άμυνα και απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης πήραν όχι μόνο τη νίκη, αλλά και μια ευρεία διαφορά απέναντι στην ομάδα του Βενσάν Κολέ, που τους φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση.

Ταυτόχρονα, πήραν και μια μεγάλη ώθηση ενόψει της συνέχειας και ειδικότερα του τελικού Κυπέλου με τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί η γαλλική ομάδα να σημείωσε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης με τον Τράβις, όμως, ο Άρης, με την ώθηση και τον ενθουσιασμό που του έδινε ο κόσμος του κράτησε το καλάθι του ανέπαφο για περίπου 7’ και σημείωσε ένα σερί 13-0 που τον έβαλε στη θέση του οδηγού και φανέρωσε τις προθέσεις του.

Το δεκάλεπτο έληξε με 19-8 με την ελληνική ομάδα να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση και να μη δυσκολεύεται να διατηρεί τη διαφορά σταθερά σε διψήφια επίπεδα (ημίχρονο 38-28).

Με σερί 7-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Άρης εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (45-28 στο 23’), ενώ με τρίποντο του Γιάνκοβιτς, έφτασε στη μέγιστη τιμή της (61-39 στο 31’).

Χωρίς τίποτα να αλλάξει μέχρι το τέλος, ο Άρης έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με 71-52 και ουσιαστικά βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και τους φιλάθλους του να χειροκροτούν την πολύ μεγάλη εμφάνιση των παικτών της ομάδας.

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Γουίλ Κάμμνγκς με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να σημειώνει 13 πόντους με 2 ριμπάουντ και τον Τζάστιν Τζάκσον να έχει 9 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από τη Στρασμπούργκ, ο Πολ Λακόμπ σημείωσε 16 πόντους, αλλά με 9 λάθη με το σύνολο της ομάδας να κινείται στη μετριότητα.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 38-28, 56-39, 71-52

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 9, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 5, Τζένκινς 9, Κάμινγκς 21, Ζάρας 1, Μούρτος, Σίμτσακ, Γκόρντον 4, Γιάνκοβιτς 13, Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4

Στρασμπούργκ (Κολέ): Λακόμπ 15, Σλότερ 6, Λελούπ 2, Συ 2, Γουόλκερ 6, Τζαϊτέ 2, Κορτάλ, Γκουλμί, Ντιλικίνα 5, Τράβις 7, Μέρφι 6, Χάουαρντ

 

Πηγή: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.