Προβάδισμα πρόκρισης με... χαμένη ευκαιρία για τον Άρη

Written by  Σεπ 25, 2018

Τα εύκολα… δύσκολα πήγε να κάνει ο Άρης, που έπαιξε πολύ καλή άμυνα για τρία δεκάλεπτα, όμως, η «τρικυμία» της τελευταίας περιόδου λίγο έλειψε να του κάνει τη ζημιά, με συνέπεια να χρειαστεί και την τύχη, ώστε να πάρει πολύτιμο «διπλό» στην Ρωσία από την Νίζνι και μαζί το προβάδισμα για την πρόκρισή του στην τελευταία φάση των προκριματικών του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης ήταν καλά διαβασμένοι, είχαν ενέργεια στην άμυνα και, παρά την δική τους χαμηλή επιθετική παραγωγή, δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα για ένα πολύ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, όμως, όταν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό από τη γραμμή του τρίποντου, κινδύνευσαν με την ανατροπή.

Παρ’ όλα αυτά, έφυγαν αλώβητοι και πλέον έχουν την ευκαιρία μέσα στο «Nick Galis Hall» να τελειώσουν τη δουλειά και να βρεθούν ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Άρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να μπει από την αρχή στο προβάδισμα (5-10), έφτασε γρήγορα στο +8 (6-14) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 11-19.

Συνεχίζοντας τον ίδιο ρυθμό, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου (11-24) και με την πολύ σφιχτή τους άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά την ρωσική ομάδα, διατηρώντας προβάδισμα ασφαλείας, η οποία έφτασε τους 15 πόντους (18-33) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (20-33).

Η ελληνική ομάδα έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, όταν είχε καταφέρει να κρατήσει τους γηπεδούχους πολύ χαμηλά στο σκορ και να διατηρεί τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (40-51), όμως, στην τελευταία περίοδο η εικόνα άλλαξε δραματικά, με συνέπεια το παιχνίδι να πάρει εντελώς διαφορετική τροπή.

Ο Άρης έχασε την επαφή με το καλάθι, την ίδια ώρα που η Νίζνι άρχισε να παίρνει… φωτιά από την περιφέρεια και με συνεχόμενα τρίποντα να μειώνει τη διαφορά, αρχίζοντας να έχει αξιώσεις για τη νίκη.

Η ρωσική ομάδα, μάλιστα, έφτασε ακόμα και στο καλάθι (62-64) στα 01:15 πριν το τέλος, ενώ είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όταν με το σκορ στο 62-65, ο Λάκι Τζόουνς έκανε φάουλ σε νεκρό χρόνο στον Μαξίμ Γκριγκορίεφ, όμως, ο Ρώσος παίκτης αστόχησε και το τελικό 63-65 χάρισε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στον «Αυτοκράτορα».

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας είναι ο Γκάρι Μπελ με 17 πόντους, ο Γκάρι ΜακΓκι είχε 8 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Λευτέρης Μποχωρίδης σημείωσε 9 πόντους, ενώ ο Ραμόν Χάρις πρόσθεσε 8 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Για τους γηπεδούχους, ο Κέντρικ Πέρι βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ σημειώνοντας 24 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Ροντερίκ Όντομ πρόσθεσε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 20-33, 40-51, 63-65

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.