«Σάρωσε» τη Νεπτούνας, στο χέρι του η πρόκριση

Written by  Ιαν 31, 2018

Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και με το εντυπωσιακό 91-70 επί της Νεπτούνας, όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά της ήττας του με -13 στον πρώτο γύρο, αλλά πλέον κρατά γερά την τύχη του στα χέρια του, καθώς με νίκη την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας επί της Βέντσπιλς, μπορεί να τερματίσει ακόμα και στην 3η θέση του ομίλου του.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν με καθαρό μυαλό στο παιχνίδι, πήραν προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-16 και έδειξαν σε καλή κατάσταση για να πάρουν το ματς, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν πραγματικά… τρομακτικός!

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια εκπληκτική δεύτερη περίοδο καθοδηγούμενος από τον εξαιρετικό Φιλ Γκος, σημειώνοντας ένα επιμέρους 39-16 με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (11/12 δίποντα, 4/5 τρίποντα) και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο μέρος (58-32).

Το μόνο που έκανε η ελληνική ομάδα στη συνέχεια, ήταν να παραμείνει σοβαρή και μετρημένη, να διατηρήσει τα κεκτημένα και να φτάσει στην μεγάλη νίκη με 91-70, που της δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, αφού με νίκη επί της Βέντσπιλς, θα είναι αυτή που θα πάρει την τέταρτη θέση αντί της βελγικής ομάδας, με την οποία ισοβαθμεί.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταλάβει και την 3η θέση του ομίλου, εάν κάνει το δικό του καθήκον και ταυτόχρονα η Νεπτούνας ηττηθεί από την Τενερίφη.

Ο Φιλ Γκος ήταν εντυπωσιακός σημειώνοντας 29 πόντους με πολύ καλά στατιστικά (5/7 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 4/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε επίσης πολύ καλό παιχνίδι με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Αντώνης Κόνιαρης σημείωσε 11 πόντους με 5 ασίστ.

Για την Νεπτούνας, από 10 πόντους σημείωσαν ο Σεϊμπούτις και ο Σούλσκις.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 58-32, 71-52, 91-70

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.