Τάνια Χαλιβέρα: «Υποσχόμαστε ότι έχει και συνέχεια»

Written by  Μαρ 24, 2016

Από τους στυλοβάτες της αήττητης μέχρι τώρα πορείας του Ολυμπιακού στη φετινή χρονιά συνετέλεσε και αυτή από την πλευρά της τα μέγιστα για να πανηγυρίσει η ομάδα του Πειραιά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Τάνια Χαλιβέρα έβαλε το όνομα της μαζί με των συμπαικτριών της δίπλα στην ιστορική πρώτη «ερυθρόλευκη» κατάκτηση τροπαίου στο γυναικείο μπάσκετ και μίλησε στο agapotobasket.gr για τα συναισθήματα που γεννά μια τέτοια στιγμή, αλλά και το μυστικό αυτής της ομάδας, ένα δέσιμο που, όπως λέει, δεν χάνεται ποτέ. 

Θα ήθελα να μου περιγράψεις τις σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μια παίκτριας στη διάρκεια ενός τέτοιου αγώνα, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη που είχε ο τελικός.

Δεν υπάρχουν κάποιες σκέψεις που μπορείς να κάνεις όταν μπαίνεις στο γήπεδο. Το μυαλό σου καθαρίζει απ' όλα και είσαι συγκεντρωμένη στον αγώνα είτε αυτός είναι ένας τελικός είτε ένας αγώνας κανονικής διάρκειας. Όταν έχεις εμπιστοσύνη στην ομάδα σου και ξέρεις πόσο έχεις δουλέψει μέσα στο γήπεδο όλη τη χρονιά, είσαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή αυτό θα βγει και στον αγώνα. Αυτό συνέβη και στον τελικό. Παρ’ όλο που ήμασταν πίσω στο σκορ, ξέραμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και γι' αυτό παραμείναμε τόσο ήρεμες και συγκεντρωμένες και στο τέλος δικαιωθήκαμε.


Ήσουν από τις MVP. Σε ένα παιχνίδι που κρίνεται στο τέλος, τι χρειάζεται τη στιγμή που η μπάλα ζυγίζει περισσότερο;  

MVP είναι όλη η ομάδα. Η κάθε παίκτρια έχει τη δίκη της προσωπικότητα, τις δίκες της ικανότητες και μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή στον αγώνα. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του αγώνα αισθανόμουν καλά και οι συμπαίκτριες μου μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με βοήθησαν να το βγάλω. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο τέλος κερδίζουμε όλες μαζί σαν ομάδα. Αυτό που χρειάζεται είναι συγκέντρωση, ηρεμία και εμπιστοσύνη στις συμπαίκτριες σου. Αυτή η ομάδα είναι πραγματικά μια παρέα, μια οικογένεια και ξέρουμε εμείς πρώτα απ' όλα τι δουλειά έχουμε κάνει από την αρχή της σεζόν και για τι πραγματικά είμαστε ικανές. 


Τι συναισθήματα σε πλημμυρίζουν τη στιγμή που ακούς την κόρνα της γραμματείας και το Κύπελλο είναι πλέον δικό σας;

Είναι δύσκολο να περιγράφεις με λόγια τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν εκείνη τη στιγμή. Απερίγραπτη χαρά, βέβαια, και δικαίωση που κατάφερες να κερδίσεις τον πρώτο στόχο της σεζόν. Γι' αυτό δουλεύουμε όλοι μαζί από την αρχή της σεζόν. Το χαρήκαμε όσο πρέπει και επιστρέφουμε στη δουλειά γιατί η σεζόν δεν τελείωσε. Έρχεται και το πρωτάθλημα. 


Που αφιερώνεις αυτό τον τίτλο; 

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο πρώτα απ' όλα σε όλη την ομάδα, τη διοίκηση που είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε, φυσικά στον υπέροχο κόσμο του Ολυμπιακού που μας στηρίζει και μας ακολουθεί παντού. 


Ολυμπιακός: τι σημαίνει να αγωνίζεσαι με αυτή την ιστορική φανέλα και να κατακτάς κιόλας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του στον πρώτο μάλιστα τελικό;

Και μόνο το άκουσμα του ονόματος «Ολυμπιακός» σου προκαλεί ανατριχίλα. Έχουμε την τιμή να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε τίτλους για την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και κάτω απ' αυτές τις συνθήκες που επικράτησαν από το πρωί της Κυριακής, τότε η χαρά είναι διπλή. Είναι ιδιαίτερη τιμή που πλέον είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού, αφού καταφέραμε να κερδίσουμε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου στο γυναικείο μπάσκετ και να υποσχεθούμε στον υπέροχο κόσμο μας ότι έρχεται και συνέχεια.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.