Ουσία, ξεκούραση και θέαμα πριν το ντέρμπι

Written by  Απρ 28, 2015

Με κεκτημένη ταχύτητα από την μεγάλη πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε αντίσταση από τον αδύναμο και από καιρό παραδομένο στη μοίρα του, Πανιώνιο, πήρε μια εύκολη νίκη στον εξ αναβολής αγώνα για την 23η αγωνιστική με 108-65 και έκανε μια καλή προπόνηση ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

 

Το ΣΕΦ δεν θύμισε σε τίποτα το «καμίνι» της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο, οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες είχαν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους να παίζει όμορφο και γρήγορο μπάσκετ, να μοιράζει πλούσιο θέαμα και να δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, μπαίνοντας στον μήνα που θα κρίνει όλη τη χρονιά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες του, ώστε να τους ξεκουράσει και να τους αποφορτίσει, ενώ εκτός έμεινε για προληπτικούς λόγους ο μεγάλος πρωταγωνιστής των play off για τους «ερυθρόλευκους», Γιώργος Πρίντεζης.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε αμφισβήτησης για τον τελικό νικητή κι έτσι, αγωνιστικά, δύσκολα μπορεί κανείς να πει πολλά για την εικόνα των δύο ομάδων.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 18 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ άλλοι πέντε παίκτες των «ερυθρολεύκων» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα, ο Μπράιαντ Ντάνστον είχε 15 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Βασίλης Καββαδάς 12 πόντους, ο Δημήτρης Αγραβάνης, που αγωνίστηκε περισσότερο από όλους (30’) είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τρεμέλ Ντάρντεν 11 πόντους με 5 ασίστ και ο Οθέλο Χάντερ 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Οι Πειραιώτες είχαν, μάλιστα, συνολικά 34 ασίστ (Σπανούλης, Σλούκας από 7, Λαφαγέτ 6).

Από τους Νεοσμυρνιώτες, που δεν είχαν να ελπίζουν σε πολλά, όλα τα «λεφτά» ήταν ο Ουίλιαμ Κόλεμαν με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 32-17, 51-28, 80-43, 108-65


Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6, Χάντερ 10, Ντάνστον 15, Σπανούλης 7, Ντάρντεν 11, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 9, Λαφαγέτ 1, Λοτζέσκι 18, Αγραβάνης 12, Μάντζαρης 3, Καββαδάς 12

Πανιώνιος (Χουγκάζ): Σιχέι 12, Γεωργιάδης, Ξανθόπουλος, Πετρόπουλος 2, Βεργίνης 9, Σπυρόπουλος 2, Οικονομόπουλος, Στρναντ 7, Μπιλλής, Σταμάτης 3, Κόλεμαν 22, Ταμπς 8 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.