Τα Μελίσσια σήκωσαν το Κύπελλο Γυναικών «Νίκος Βαρελάς» 2023-2024

Written by  Μαρ 17, 2024

Ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών «Νίκος Βαρελάς» πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Μελισσίων «Π. Τριανταφύλλου» και Κυπελλούχος στέφθηκε ο ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ U23, επικρατώντας του ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ με 55-46!

Η μνήμη του Νίκου Βαρελά τιμήθηκε και στον τελικό Γυναικών, με την Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Γυναικών Κατερίνα Θειακού να απομένει την πλακέτα την σύζυγο και την κόρη του, λέγοντας: 

«Η πλακέτα αυτή είναι για έναν άνθρωπο που δεν είναι πια μαζί μας, αλλά η προσφορά του είναι ισχυρά παρούσα. Αναφέρομαι στον Νίκο Βαρελά.
Οι περισσότεροι τον γνωρίσατε ως άνθρωπο του ΚΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΩΝ. Θα ήθελα όμως  να σταθώ και στην ιδιότητα του Νίκου στην Ένωση, ο οποίος υπήρξε για δύο χρόνια Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ανδρών- Γυναικών της ΕΣΚΑ.

Ο Νίκος στην σύντομη θητεία του σαν Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ανδρών- Γυναικών, πρόλαβε να αφήσει το «στίγμα» του στην Ένωση. Απέδειξε ότι η όρεξη να ασχοληθείς με τα προβλήματα των σωματείων μπορεί να ισοσταθμίσει την έλλειψη χρονικής εμπειρίας. Ήταν πάντα ενεργός και διαθέσιμος τόσο για τους ανθρώπους της ΕΣΚΑ αλλά και για τους παράγοντες και τα σωματεία, από το πρωί μέχρι το βράδυ και καθημερινά. Βρισκόταν συνέχεια στα γήπεδα, για να επιβλέπει την ομαλή λειτουργία των αγώνων, να συνοδεύσει τις αποστολές της Μικτής ΕΣΚΑ Αγοριών, και για να υποστηρίξει των ομάδων, συμμετέχοντας στην χαρά τους για τις επιτυχίες τους. Αντιμετώπιζε κάθε δυσκολία με θετικότητα και χιούμορ και το μετέδιδε με οποίον συνεργαζόταν. Η δράση του, ο τρόπος σκέψης του και η φιλοσοφία του για το αθηναϊκο μπάσκετ, αποτελούν ακόμα έμπνευση για όλους μας. Για αυτό και σήμερα τον τιμάμε. Παρακαλώ την σύζυγο του Όλγα Βαρελά, να μας κάνει την μεγάλη χαρά και τιμή να παραλάβει την πλακέτα του Νίκου».

Μετά το τέλος του αγώνα, έγιναν οι απονομές των πλακετών, μεταλλίων και του κυπέλλου.

Στους κριτές του αγώνα δόθηκαν οι πλακέτες από τον Β’ Αντιπρόεδρο του ΣΚΚΑ, Αντώνη Δημητρακόπουλο.

Στους διαιτητές του αγώνα οι πλακέτες απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ε. Σ. ΚΑ. Ν.Α Κίμωνα Γκιουλιστάνη.

Ο Επικεφαλής της Επιτροπής αθλητικών εγκαταστάσεων της ΕΣΚΑ Θοδωρής Λιβάνιος απένειμε την πλακέτα στον κομισάριο του αγώνα, Γιώργο Θεολογίτη.

Τα ασημένια μετάλλια στις δευτεραθλήτριες του Άρη Χολαργού δόθηκαν από τον Ειδικό Γραμματέα της Ε.Ο.Κ Βασίλη Ντάκουρη.

Η πλακέτα συμμετοχής της ομάδας του Άρη Χολαργού απονεμήθηκε από την Ταμία της Ε.Σ.Κ.Α Ελισσάβετ Χατζηαγγελή Φάσουρα.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε η Κωνσταντινίδου  Ι. (Νο11) από τα Μελίσσια, η οποία παρέλαβε το βραβείο της από τον Επικεφαλής Αναπτυξιακού Προγράμματος Ε.Ο.Κ, Κώστα Μίσσα.

Τα χρυσά μετάλλια στην ομάδα των Μελισσίων δόθηκαν από τον Α’ Αντιπρόεδρο ΕΣΚΑ Φώτη Τσώνη και από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού  Πεντέλης Θοδωρή Μπάρκα.

Η απονομή του Κυπέλλου έγινε δια χειρός του Προέδρου της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλο.

 

Το φύλλο αγώνα:

ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 46

ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 55

Διαιτητές: Λεβεντάκος, Ναστούλης, Κουτιβής

Δεκάλεπτα:8-11, 27-21, 39-36, 46-55

Άρης Χολαργού (Βερροιόπουλος, Φατούρος): Νίννη 3 (1), Θωμαϊδου, Παπαδοπούλου 4, Στάνι, Παπαμιχαήλ 20, Καλυμιονάρη, Καρλαύτη 6 (2), Κατσιμάρδου 2, Καβάσιλα, Μουλατσιώτη, Χατζηνικολάου 11

Μελίσσια (Καλογερόπουλος, Κωνσταντινίδης): Κωνσταντινίδου 14 (3), Παλαμάρη 4, Ζωντήρου, Χαντζοπούλου, Κατσούλη 9, Γιαννουλάκου 4, Παρθενίου 11 (1), Ζάβρα 4, Βελέντζα 9 (1)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.