Λύμουρα: «Ανυπομονώ να παίξω στη Λεωφόρο»

Written by  Ιουλ 10, 2015

Κάθε καλοκαίρι έχει τη δικιά του ιστορία. Η Λολίτα Λύμουρα έχει δύο πολύ σημαντικούς λόγους να θυμάται το φετινό, καθώς τόσο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα όσο και η μεταγραφή της στην ομάδα της καρδιάς της, τον Παναθηναϊκό, της προκάλεσαν πολύ έντονα συναισθήματα τα οποία θα θυμάται για πάντα.

limouraet1

Η πολύπειρη γκαρντ μοιράστηκε μερικά από αυτά με το 
agapotobasket.gr μιλώντας στη Σεβαστή Βρακατσέλη.

Πως θα χαρακτήριζες την εμπειρία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

«Ήταν το τέταρτο Ευρωμπάσκετ στο οποίο συμμετείχα και το οποίο απόλαυσα περισσότερο από όλα. Η στιγμή που στέκεσαι μπροστά στη σημαία της χώρας σου και ακούς τον εθνικό ύμνο δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Αγωνιστικά τώρα, μου λείπει πολύ που δεν δίνουμε ευρωπαϊκούς αγώνες σε συλλογικό επίπεδο και ελπίζω με την επόμενη ομάδα μου να συμμετέχουμε και εκεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Είναι άλλο επίπεδο ο ανταγωνισμός με τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και αποδείξαμε στο γήπεδο ότι δε μας λείπει τίποτα.»

Με τι συναισθήματα επέστρεψες στην Ελλάδα;

«Οι πρώτες ώρες μετά τον αποκλεισμό ήταν δραματικές. Χάσαμε την πρόκριση όπως τη χάσαμε, μετά μάθαμε και για τη διαφορά, τα μαζέψαμε γρήγορα μέσα σε 2 ώρες και γυρίσαμε πίσω, ενώ αξίζαμε να μείνουμε εκεί και να παλέψουμε για το όνειρο μας. Να παλεύεις ενάμιση μήνα, να κάνεις θυσίες, να κουράζεσαι και στο τέλος μια λεπτομέρεια να κάνει τη διαφορά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο...»

Αν έδινες ένα τίτλο σε αυτήν την ομάδα ποιος θα ήταν αυτός;

«ΟΜΑΔΑ. Είναι η έννοια που θα έπρεπε να διδάσκεται στα νέα παιδιά. Δεν είχαμε την καλύτερη ομάδα του Ευρωμπάσκετ από πλευράς ταλέντου, αλλά είχαμε την καλύτερη ομάδα στο συνδυασμό χημείας-παρέας-αγωνιστικότητας-αυτοθυσίας. Θα πω ένα παράδειγμα που όσοι είναι σε ομάδες καταλαβαίνουν. Όταν βλέπεις παιδιά που δεν έπαιζαν πολύ να ουρλιάζουν στον πάγκο πανηγυρίζοντας καταλαβαίνεις τη δύναμη αυτού του συνόλου. Κι αυτό, φυσικά, είναι έργο και του προπονητή, αλλά και των χαρακτήρων που ευτύχησε να έχει αυτή η Εθνική.»

limouraet2

Πως εισπράξατε την αγάπη του κόσμου;

«Μας απογείωσε. Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς. Το ξέρουμε ότι το γυναικείο μπάσκετ δεν συγκεντρώνει πολλά βλέμματα ενδιαφέροντος επειδή δε μπορούμε να καρφώνουμε ή να παίξουμε το ίδιο θεαματικά. Το ενδιαφέρον, ίσως λόγω της τηλεόρασης, αλλά και των επιτυχιών που κάναμε, μας γέμισε κουράγιο. Τους ευχαριστούμε όλους. Ίσως δεν το γνωρίζουν, αλλά μας βοήθησαν πολύ όσοι ενδιαφέρθηκαν για εμάς. Ειδικά στον γυναικείο αθλητισμό το παν είναι η ψυχολογία. Μπορεί και για αυτό να μας βγήκε ένα παράπονο στο τέλος.»

 Ποιο πιστεύεις είναι το μέλλον αυτής της Εθνικής ομάδας;

«Ανησυχώ για το μέλλον. Φοβάμαι ότι για κάποια κορίτσια κλείνει ο κύκλος ειδικά όσο δεν βλέπουν ότι μπορεί να αγκαλιαστεί από όλους και να φτάσει επιτέλους σε κάτι πολύ μεγάλο. Εννοώ ένα μετάλλιο, γιατί όλες αυτό ονειρευόμαστε κάποια στιγμή. Αν είχαμε μια ψηλή (πχ Μέρφι) θα είχαμε δικαίωμα να το σκεφτούμε πιο ρεαλιστικά. Μακάρι να φανεί σύντομα ότι κάνω λάθος, αλλά δεν είμαι αισιόδοξη. Και επίσης, πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή τον οποίο στηρίζουμε και τον ευχαριστούμε που είναι μαζί μας.»

Θέλεις να σχολιάσεις κάτι για την στάση της ΕΟΚ;

«Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε, και όχι με σκοπό να θίξουμε ανθρώπους, αλλά καταστάσεις. Όσα είπαμε κατά την επιστροφή της ομάδας δεν ήταν προσωπικές απόψεις, αλλά όλης της ομάδας. Έπειτα εμείς πρέπει να παίζουμε μπάσκετ και να ελπίζουμε ότι θα εισακουστούν κάποια πράγματα για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.»

limouraet3

Επόμενη πλέον στάση στη μπασκετική σου διαδρομή σε συλλογικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός. Ποια τα συναισθήματα και οι φιλοδοξίες;

«Έφυγα από ένα σωματείο που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας για τη σημερινή Ελλάδα και πάω στον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Νιώθω μεγάλη χαρά, αλλά και ανυπομονησία να παίξω στη Λεωφόρο. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν.

 

limouraet4

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.