ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ: «Η άνοδος στην Α2 είναι μόνο η αρχή!»

Written by  Μάι 16, 2014

Όταν η όρεξη για δουλειά παραμένει σε υψηλό επίπεδο και η αγάπη για το μπάσκετ ανεξάντλητη τότε η λέξη «τέλος», σίγουρα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σου. Ο Βαγγέλης Σκλάβος στα 37 του βλέπει ακόμα την πορτοκαλί μπάλα σαν «θεά», αρνούμενος να την αποχωριστεί.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο agapotobasket.gr και την Σεβαστή Βρακατσέλη για την μέχρι σήμερα διαδρομή του, το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, την πορεία προς την άνοδο στην Α2, αλλά και το πλάνο της Δόξας Λευκάδας που τον οδήγησε στο όμορφο νησί των Επτανήσων.

Δόξα Λευκάδας: Τι σε οδήγησε στο όμορφο νησί του Ιονίου;

«Οι συζητήσεις με την διοίκηση της ομάδας και, πιο συγκεκριμένα, με τον Παύλο Καρυδη για το πλάνο τριετίας, τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει, την οικονομική φερεγγυότητα και το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν προς το πρόσωπο μου, με έπεισαν να δεχτώ την πρόταση τους και να γίνω κι εγώ κομμάτι της Δόξας!»

Ήταν από την αρχή η άνοδος ο στόχος της ομάδας;

«Ο στόχος της ανόδου ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Τόσο οι μεταγραφές ποιοτικών παικτών όσο και η θέληση και η αγάπη της διοίκησης για την καλύτερη πορεία της ομάδας έδειξαν το δρόμο».

sklavos1

Ποια τα συναισθήματα όταν κρατούσες το τρόπαιο του πρωταθλητή;

«Η δικαίωση και η επιβράβευση μια πορείας, η οποία ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι, είναι όταν φτάνεις στο τέλος και κρατάς στα χέρια σου αυτό που επιθυμεί κάθε αθλητής. Το κύπελλο του νικητή! Τα συναισθήματα είναι μόνο χαράς και ικανοποίησης».

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Βαγγέλη μπασκετικα;

«Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Δόξα και ευελπιστώ η φετινή επιτυχία να ήταν μόνο η αρχή».

Η μπασκετική σου διαδρομή μέχρι σήμερα είχε αρκετές στάσεις. Τι έχεις κρατήσει από την καθεμία;

«Σε μια καριέρα που μέτρα 20 χρόνια, σίγουρα υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι όταν θα πέσεις να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς και να βλέπεις πάντα το στόχο. Κοινός παρονομαστής, όμως, σε όλα αυτά τα χρόνια είναι η αγάπη για το μπάσκετ».

Ποιες στιγμές της καριέρας σου ξεχωρίζεις;

«Τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό και την πορεία μου σε ομάδες του εξωτερικού».

sklavos2

Αν γύρναγες τον χρόνο πίσω υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις;

«Σίγουρα θα υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις που, αν είχα την επιλογή να αλλάξω, θα το έκανα, αλλά δεν μετανιώνω γιατί όλα αυτά με έκαναν πιο δυνατό».

Σου έχει μείνει κάποιο απωθημένο;

«Έφτασα δυο φορές σε τελικούς Κυπέλλου, μια με τον Ολυμπιακό και μια με τη Βαλένθια και, δυστυχώς, δεν κατάφερα να σηκώσω την κούπα».

Έχεις σκεφτεί καθόλου μετά το μπάσκετ τι;

«Επειδή έχω μεγαλώσει μέσα στον αθλητισμό και είναι τρόπος ζωής για μένα, κλείνοντας την καριέρα μου θα ήθελα να παραμείνω στο χώρο και να βοηθήσω από κάποιο διαφορετικό πόστο».

sklavos3

Υπάρχει καθόλου η προπονητική στα πλάνα σου;

«Σίγουρα είναι κάτι που με ενδιαφέρει γιατί, θέλοντας και μη, όταν είσαι τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, αλλά και λόγω χαρακτήρα, το παιχνίδι το αναλύω περισσότερο και διαβάζω τη σκέψη του προπονητή».

Πιστεύεις ότι η Εθνική Ομάδα μπάσκετ μπορεί να επανέλθει στην κορυφή.

«Σίγουρα έχει αυτές τις δυνατότητες γιατί η νέα γενιά παικτών έχει αστείρευτο ταλέντο και, σε συνδυασμό με τους πιο έμπειρους παίχτες που βρίσκονται στην Εθνική μας, μπορούν να φέρουν την ομάδα ξανά στο βάθρο των επιτυχιών».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ;

«Νομίζω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη οικονομική στήριξη στις ακαδημίες και στα φυτώρια των ομάδων, διότι τα νέα παιδιά στην Ελλάδα που ασχολούνται με το μπάσκετ διαθέτουν ταλέντο και χρειάζονται ανθρώπους που θα τους πιστέψουν και θα τους αναδείξουν για να βρίσκεται το ελληνικό αυτό άθλημα στις κορυφές».   

sklavos4

Ποια συμβουλή έχεις κρατήσει σε όλη σου την πορεία μέχρι σήμερα;

«Αυτός που δουλεύει αργά η γρήγορα θα δικαιωθεί και ποτέ μην τα παρατάς για κάτι που αγαπάς τόσο πολύ».

sklavos6

 

sklavos7

 

sklavos8

 

* Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη είναι από την προσωπική σελίδα του Βαγγέλη Σκλάβου στο Facebook και έχουν χρησιμοποιηθεί έπειτα από δική του άδεια. Το agapotobasket.gr τον ευχαριστεί για την παραχώρησή τους. 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.