ΛΑΕΡΤΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ: «Ζω για τα μεγάλα ματς και τα μεγάλα σουτ»

Written by  Μάι 05, 2014

Πρόκειται για ένα φοβερό ταλέντο, που εξελίσσεται σε... "δολοφόνο". Ο Λαέρτης Λοϊζίδης είναι ένας κλασικός σκόρερ, με μεγάλη επαφή με το καλάθι και στα 23 του έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του στα παρκέ της Α’ ΕΣΚΑΝΑ με μεγάλη επιτυχία.



Το agapotobasket και η Σεβαστή Βρακατσέλη μίλησαν με τον νεαρό γκαρντ για το μπάσκετ, τον Ερμή Πειραιά και το μέλλον του.


Πως μπήκε το μπάσκετ στην ζωή σου;

«Και οι δύο γονείς μου έχουν ασχοληθεί με το μπάσκετ και σαν αθλητές, αλλά και σαν διαιτητές οπότε, αναπόφευκτα, κόλλησα κι εγώ το... μικρόβιο από μικρός».


Τι σημαίνει το μπάσκετ για σένα;

«Είναι η καθημερινότητα μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη μέρα μου χωρίς προπόνηση και τη βδομάδα μου χωρίς κάποιον αγώνα. Η πιο ωραία μου συνήθει».

loizidis1

Φέτος αγωνίζεσαι με την φανέλα του Ερμή Πειραιά. Πως ξεκίνησε η σεζόν και πως τελειώνει;

«Η σεζόν ξεκίνησε με κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και δύο ήττες στα πρώτα παιχνίδια. Μην ξεχνάς πως είμαστε καινούρια ομάδα και θέλαμε χρόνο για να βγάλουμε αυτά που μπορούσαμε στο παρκέ. Στην πορεία ανεβάσαμε την απόδοση μας και κάποιες ήττες μας συσπείρωσαν ως σύνολο. Τη συνέχεια την ξέρεις. Φτάσαμε να παίζουμε την πρώτη θέση στην έδρα μας. Ένα από τα 2-3 λάθη που κάναμε σε αυτό το παιχνίδι να είχαμε αποφύγει, τώρα θα μιλούσαμε με άλλες βάσεις. Φοβερό το πως μπορεί ένα σουτ, ένα φαουλ, μια κακή βοήθεια στην άμυνα να κρίνει ένα πρωτάθλημα και την πορεία μιας ομάδας σε αυτό. Μεγάλο σχολείο η φετινή χρονιά».

Τι σε έκανε να επιλέξεις τον Ερμή;

«Πέρυσι με τον Ίκαρο ήταν μια χρονιά «καρμπόν» με τη φετινή. Η πρώτη θέση χάθηκε ξανά λόγω της ήττας μας από τον Φάρο με 2 πόντους. Στην ομάδα υπήρχε απογοήτευση μετά από αυτή την ήττα και εγώ προσωπικά ένιωσα πως ο κύκλος μου εκεί είχε κλείσει μετά από 3 φοβερά χρόνια.Ο κόουτς Μάντζαρης, μαζί με τον πρόεδρο του Ερμή, κ. Λευτερη Χρυσοφάκη, από πολύ νωρίς έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου κι από τη στιγμή που ο Ερμής έχει πάντα ως στόχο την άνοδο δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη για μένα».

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για σένα;

«Είναι ακόμα νωρίς για να σου πω κάτι με βεβαιότητα.Το σίγουρο είναι πως η προτεραιότητα μου είναι ο Ερμής, καθώς πέρα του ότι πέρασα μια μπασκετική χρονιά πολύ όμορφη έκανα και πολύ καλούς φίλους».

loizidis2

Ο πρωταγωνιστικός σου ρόλος στην ομάδα, σε γεμίζει περισσότερο άγχος;

«Σε καμία περίπτωση. Μου αρέσει να είμαι πρωταγωνιστής στο παιχνίδι χωρίς, όμως, να το έχω αυτοσκοπό. Ζω για τα μεγάλα ματς,για τα μεγάλα σουτ και για να παίρνω ευθύνες πάνω μου».

Πως θα χαρακτήριζες τον Λαέρτη εντός και εκτός παρκέ;

«Όπως είμαι μέσα στο παρκέ είμαι και στη ζωή μου. Είμαι σχετικά ήρεμος, εγωιστής και σίγουρα δεν μου αρέσει να χάνω».

Πώς είδες το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΝΑ;

«Το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια κι αυτό φαίνεται κι από τους παίκτες που έρχονται να παίξουν. Φέτος είχα την τύχη να μαι συμπαίκτης με τους Νικητάκη, Ευαγγελίτση και Φωτόπουλο. Αυτοί οι τρεις παίκτες ανέβασαν αισθητά το επίπεδο της ομάδας, αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα».

Ποιο είναι το πιο τρελό μπασκετικό σου όνειρο;

«Δεν έχω κάποιο τρελό μπασκετικό όνειρο».

loizidis3

Ποια συμβουλή κουβαλάς πάντα σαν φυλαχτό;

«''Μετέτρεψε το άγχος σου σε ενέργεια και θα τους νικήσεις''. Αυτή τη συμβουλή που μου έδωσε κάποια στιγμή φέτος ο Σάββας (Νικητάκης) κουβαλάω πάντα μαζί μου».


Ποιο είναι το πρότυπο σου;

«Δημήτρης Διαμαντίδης»

Με ποιον θα ήθελες να παίξεις ένα μονό;

«ManuGinobilli»

loizidis4

Μέσα στην γενικότερη κρίση ο αθλητισμός δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος στα περισσότερα κομμάτια του. Εσύ σαν πιο νέος, τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει ώστε να "ξυπνήσει"πάλι;


«Το κομμάτι του αθλητισμού που επηρεάστηκε περισσότερο με την κρίση είναι σίγουρα το οικονομικό.Είτε αυτό λέγεται πληρωμή παικτών,είτε δημιουργία γηπέδων και εγκαταστάσεων.Στο Π. Φαληρο όπου μεγάλωσα και έμαθα μπάσκετ χτίζεται τώρα κλειστό γήπεδο μετά από 10 χρόνια, ομάδες
χρωστούν χρήματα συνεχώς σε παίχτες κλπ. Η αγάπη για τον αθλητισμό, όμως, δεν έχει χαθεί και εκεί πρέπει να επενδύσουμε. Ειδικά το μπάσκετ έχει ανάγκη από ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν το άθλημα και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού».

loizidis5

Το «προφίλ» του Λαέρτη Λοϊζίδη

Ημ. γέννησης:18/9/1991

Τόπος γέννησης: Μυτιλήνη

Ύψος: 1,90

Θέση: SG, SF

Ομάδα: Ερμής Πειραιά


Νο. φανέλας: 13

Προηγούμενες ομάδες: Α.Ο.Π.Φ , ΊΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

loizidis6

 

loizidis8

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.