ΜΑΡΙΟ ΜΑΤΑΛΟΝ: «Όνειρο κάθε μπασκετμπολίστα η Εθνική»

Written by  Απρ 05, 2014

Μπορεί μόλις στα 25 του έχει ήδη αλλάξει 11 ομάδες, αλλά με οδηγό του το τρίπτυχο δουλειά - υπομονή - επιμονή ο πόιντ γκαρντ των Τρικάλων, Μάριο Ματαλόν, ψάχνει την μπασκετική του Ιθάκη.



Ο "Φευγομάριο" , όπως των αποκαλούν οι φίλοι του, μίλησε στο agapotobasket.
gr και την Σεβαστή Βρακατσέλη για τις τόσες αλλαγές στην καριέρα του, το παρόν και το μέλλον του, το πτυχίο ψυχολογίας και την οικογενειακή επιχείρηση που θα εργαζόταν, αν δεν ασχολιόταν με το μπάσκετ, αλλά και το όνειρό του να παίξει ένα μονό με τον Michael Jordan!

Μόλις στα 25 σου έχεις ήδη αγωνιστεί σε 11 ομάδες. Τι σε έχει κάνει "γυρολόγο";

Νομίζω πως σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στον  χαρακτήρα μου, δηλαδή στο γεγονός του ότι, αν έβλεπα ότι οι συνθήκες δεν είναι αυτές που θεωρητικά έπρεπε να είναι ή δεν τηρούνται οι όροι του συμβολαίου, απλά έφευγα. Βέβαια, στην πορεία κατάλαβα ότι κάποιες φορές έκανα λάθος, αλλά από τα λάθη μας μαθαίνουμε οπότε δεν μπορώ να πω ότι μετανιώνω.

matalon1

Τι είναι για σένα το μπάσκετ;

Κρίνοντας από το γεγονός ότι παίζω από τα 6 μου, δηλαδή όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είναι κάτι παραπάνω από τρόπος ζωής. Έχω μάθει να ζω παίζοντας μπάσκετ και ουσιαστικά, θα έλεγα, είναι μια συνήθεια που έγινε λατρεία …

"Το μπάσκετ είναι στιγμές". Καλές και κακές. Ποιες είναι οι δικές σου σε αυτή την διαδρομή;

Αισθάνομαι τυχερός γιατί οι καλές στιγμές είναι τόσες πολλές που δεν μπορώ να τις θυμηθώ μια προς μια, ενώ οι κακές είναι ελάχιστες. Νομίζω, οι συμμετοχές και το μετάλλιο με την Εθνική είναι η καλύτερη στιγμή. Επίσης, η συμμετοχή και το μετάλλιο στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα και η άνοδος από την Α2 στην Α1 με την ομάδα που ήμουν στο Ισραήλ. Σαν κακή στιγμή θα έλεγα την εγχείρηση που χρειάστηκε να κάνω στο γόνατο πριν 4 χρόνια που με κράτησε 3-4 μήνες εκτός γηπέδων.   

Αν είχες την ευκαιρία, τι θα επαναλάμβανες μέχρι τώρα στην πορεία σου και τι θα άλλαζες;

Πιστεύω πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται, οπότε νομίζω πως δεν θα άλλαζα κάτι. Θεωρητικά, θα έπρεπε την σεζόν 2008-2009 να παραμείνω στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό τελικά θα ήταν για καλό ή όχι. Τα παίρνω όλα όπως έρχονται.

Θα επεδίωκες να ξαναπαίξεις στο εξωτερικό;

Η εμπειρία στο εξωτερικό είναι κάτι πολύ διαφορετικό και σίγουρα δεν θα έλεγα όχι σε μια πρόταση που θα με κάλυπτε.  

matalon2

Με τα Τρίκαλα ποιοι ήταν οι στόχοι εξ αρχής; Επαναπροσδιορίστηκαν στην πορεία;

Ο στόχος ήταν και είναι η παραμονή. Στην πορεία, και κυρίως μετά την τελευταία μας νίκη μέσα στην Πάτρα είναι λογικό, καθώς  είναι στην φύση του ανθρώπου να θέλει κάτι παραπάνω, να σκεφτόμαστε και το κάτι παραπάνω, οπότε θα ήταν ευχής έργο να μπαίναμε στα play-off. Μόνο και μόνο πάντως που έχουμε φτάσει να μιλάμε για play-offείναι επιτυχία για μια ομάδα που ουσιαστικά χτίστηκε την τελευταία στιγμή.

 Αν δεν έπαιζες μπάσκετ, τι θα έκανες;

Νομίζω πως αν δεν έπαιζα μπάσκετ θα είχα πάρει το πτυχίο της ψυχολογίας  λίγο νωρίτερα και θα ασχολούμουν με αυτό και με την οικογενειακή επιχείρηση.

Ποια είναι η συμβουλή που έχεις κρατήσει σαν φυλαχτό και ποια θα έδινες εσύ στους άλλους;

Δεν υπάρχουν μυστικά νομίζω. Η δουλειά, η επιμονή και η υπομονή είναι το μυστικό. Αυτό μου έλεγαν και στην πορεία κατάλαβα ότι, αν έχεις αυτά τα τρία, θα πετύχεις σίγουρα αργά ή γρήγορα.

 matalon3

Ποιο είναι το μπασκετικό σου πρότυπο και ποιον θεωρείς κορυφαίο παίκτη στο ΝΒΑ;

 Αυτός που μου άρεσε από μικρός είναι ο SteveNash.  Κορυφαίος, αν και δεν είμαι φαν του, πιστεύω πως είναι ο LebronJames. Αυτά που κάνει στο γήπεδο νομίζω πως δεν μπορεί να τα κάνει κανείς άλλος αυτή την στιγμή στο NBA.

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;

Να είμαι υγιής και να μπορώ να παίζω σε υψηλό επίπεδο όσα περισσότερα χρόνια μπορώ.

 

matalon6

Ποιο είναι το πιο τρελό σου μπασκετικό όνειρο;

Η μεγαλύτερη τιμή είναι η κλήση στην Εθνική ομάδα και νομίζω πως είναι το όνειρο κάθε  Έλληνα μπασκεμπολίστα.

Με ποιον θα ήθελες να παίξεις ένα μονό;

Με τον Michael Jordan!!!

 

matalon7

 

* Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη είναι από την προσωπική σελίδα του Μάριο Ματαλόν στο Facebook και έχουν χρησιμοποιηθεί έπειτα από δική του άδεια. Το "Agapotobasket.gr" τον ευχαριστεί για την παραχώρησή τους

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.