Αθηνά Λέξα: «Να αξιοποιήσω στο έπακρο την ευκαιρία που μου δίνεται και να πετύχω τους στόχους μου»

Written by  Ιουλ 18, 2021
Το μπάσκετ μπήκε στη ζωή της ως άσκηση και διασκέδαση αλλά πολύ γρήγορα η Αθηνά Λέξα κατάλαβε ότι η ενασχόληση της με την "πορτοκαλί θεά" θα εξελιχθεί σε έναν καθημερινό αγώνα πρωταθλητισμού, όπως και έγινε. Με αφετηρία την Ραιδεστό, ακολούθησε ο Αστέρας Ιπποδρομίου και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, στον οποίο πρωταγωνίστησε σε όλα τα τμήματα του. Η μέχρι πρότινος αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά είναι απόλυτα έτοιμη και συνειδητοποιημένη για το επόμενο σημαντικό βήμα στην καριέρα της. Η Αθηνά Λέξα θα συνδυάσει σπουδές και μπάσκετ στο κολέγιο του Κανίσιους στην Αμερική, όπου θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο την ευκαιρία που της δίνεται για να πετύχω τους στόχους της πάντα μέσα από σκληρή δουλειά και υπομονή.

Η Αθηνά Λέξα, μίλησε στο agapotobasket.gr και τη Σεβαστή Βρακατσέλη, για την πρώτη επαφή της με το μπάσκετ, τον ΠΑΟΚ, τις ιδιαίτερες σεζόν λόγω πανδημίας, τις σημαντικότερες στιγμές της μέχρι τώρα πορείας της, το υπερατλαντικό ταξίδι για το  Κολλέγιο με το Κανίσιους αλλά και την ευχή της για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα.

2010 και ΚΑΣ Νέας Ραιδεστού, πώς μπήκε το μπάσκετ στη ζωή σου και τι σημαίνει για σένα;
Η ενασχόληση μου με το μπάσκετ ξεκίνησε τυχαία από την τοπική ομάδα όταν ήμουν σε νεαρή ηλικία. Στην αρχή ήταν απλά για άσκηση και διασκέδαση και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν καθημερινό αγώνα πρωταθλητισμού. Από την πρώτη χρονιά κατάλαβα ότι το μπάσκετ για μένα είναι ο νέος μου τρόπος ζωής, το οποίο απαιτεί θυσίες και είναι γεμάτο νέους στόχους.

Ακολούθησαν δύο σεζόν στον Αστέρα Ιπποδρομίου και από το 2017 μέχρι και σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ποιες είναι οι πιο σημαντικές για σένα στιγμές αυτά τα χρόνια;
Μια από τις σημαντικότερες στιγμές ήταν η κατάκτηση της 2ης πανελλήνιας θέσης με το γυναικείο του ΠΑΟΚ, το 2019, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι μέλος αυτής. Αξέχαστες επίσης, θα μου μείνουν οι συμμετοχές μου στα πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων και νεανιδων, από τα οποία αποκόμισα μεγάλη εμπειρία και μετάλλια.

Μια πολύ ιδιαίτερη αγωνιστική σεζόν αυτή που ολοκληρώθηκε. Πώς περάσατε τη μεγάλη περίοδο της καραντίνας και πόσο πίσω σας έφερε αυτό αγωνιστικά;
Η όλη περίοδος της καραντίνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη απέναντι στις αθλητικές μας υποχρεώσεις, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παρόλα αυτά, συνεχίσαμε να δουλεύουμε και να αθλούμαστε ατομικά στα σπίτια μας, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμες να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.

Επιστρέψατε στη δράση τελικά με την κατάκτηση της 3ης θέσης. Ποιος είναι ο προσωπικός σου απολογισμός;
Εν έτη καραντίνας και με τον λιγοστό χρόνο που μας είχε δοθεί για προπονήσεις, καταφέραμε να φτάσουμε στην κατάκτηση της 3ης θέσης. Ήρθαμε αντιμέτωπες με δύσκολα παιχνίδια, στα οποία προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όμως δεν μας οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, όντας αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με 2 αγώνες τη βδομάδα, καταφέραμε να διεκδικήσουμε μια θέση στην 3αδα. Το να προπονούμαι και να αγωνίζομαι στην ηλικία των 18 ετών με παίκτριες υψηλού επιπέδου, ελληνίδες και ξένες, μου πρόσφερε μεγάλη εμπειρία και αυτοπεποίθηση.

Από τον ΠΑΟΚ στο Κολεγιακό με το Κανίσιους. Τι είναι αυτά που κρατάς απο τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο αποχωρείς και σαν αρχηγός.
Η τετραετής συμμετοχή μου στην ομάδα του ΠΑΟΚ μου έχει προσκομίσει πολύ όμορφες και αξέχαστες εμπειρίες, όπως για παράδειγμα τόσο την ατομική μου βελτίωση όσο και τις συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων και το ευδόκιμο κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα. Παρόλα αυτά υπήρχαν και δύσκολες στιγμές, τις οποίες όμως αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εξασφάλιση του υγιούς κλίματος της ομάδας μας.

Σε λίγο καιρό θα κάνεις το υπερατλαντικό ταξίδι. Τι όνειρα θα έχει μέσα η βαλίτσα σου;
Οι προσδοκίες μου είναι πολλές όπως και τα όνειρα μου, τα οποία με σκληρή δουλεία και υπομονή εύχομαι να πραγματοποιήσω. Ένα από αυτά είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε με την ομάδα του κολλεγίου στην υψηλότερη δυνατή θέση του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω στο έπακρο την ευκαιρία που μου δίνεται και να πετύχω τους στόχους μου.

Ποιες είναι οι μπασκετικές βλέψεις της Αθηνάς Λέξα για το μέλλον;
Πρωταρχικός μου στόχος είναι να παίξω μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Το ταξίδι στην Αμερική και η νέα μου μπασκετική αρχή, θα με βοηθήσουν στο να εκπληρώσω αυτόν τον στόχο.

Έχοντας περάσει από τις "μικρές" Εθνικές ομάδες ποιες είναι οι σκέψεις σου για την Εθνική Γυναικών;
Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στην Εθνική Γυναικών, όπου θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω αντάξια τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Πώς θα ήθελες να είσαι σε 10 χρόνια;
Εύχομαι πρώτα απο όλα να είμαι υγιής και να συνεχίζω να παίζω μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Θέλω πολύ τα επόμενα 10 χρόνια το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα να αναπτυχθεί περισσότερο.

Να κλείσουμε με μια ευχή για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα.
Το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας δεν είναι τόσο αναπτυγμένο όσο σε άλλες χώρες. Ευελπιστώ να αρχίσει να προωθείται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση νέων αθλητριών.
Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.