Δραματικό φινάλε με νικητή τον Πρωτέα

Written by  Ιαν 22, 2017

Παιχνίδι με δραματικό φινάλε εξελίχθηκε στο κλειστό της Βούλας με τον Πρωτέα να είναι ο νικητής με 67-59 απέναντι στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου. 

Τα πρώτα δυόμιση λεπτά το σκορ ήταν... ποδοσφαιρικό (0-2) με τις άμυνες να έχουν κυρίαρχο ρόλο. Η Δάφνη ξεκίνησε με ένα σερί 4-0 αλλά ο Πρωτέας  απάντησε πολύ γρήγορα και με καλάθι και φάουλ της Σπυριδοπούλου πέρασε μπροστά με 6-4. Το χαμηλό σκορ διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου η οποία έληξε 14-16. Ο πονοκέφαλος για τον Αντώνη Μπουμπού άκουγε στο όνομα Κασάνδρα Μπράουν η οποία έκατσε στον πάγκο με τρία φάουλ έχοντας προλάβει να πετύχει 5 πόντους και να μαζέψει 2 ριμπάουντ μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Πρωτέας πίεσε στην άμυνα κρατώντας τις φιλοξενούμενες χωρίς σκορ για περισσότερα από έξι λεπτά όπου μάλιστα σκόραρε από τη γραμμή των βολών, έκλεψε μπάλες, βρήκε χώρο και έτρεξε για να ανακτήσει το προβάδισμα αρχικά με 19-16 και στη συνέχεια να πάρει μια διαφορά οκτώ πόντων (26-18) που θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη αν ήταν και πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Αλέκου Δάγλα να προηγείται με διψήφιο αριθμό πόντων 33-22. 
 
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι πιο εύστοχες αλλά τη διαφορά να παραμένει σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους υπέρ του Πρωτέα. Μόνη στιγμή που έπεσε στους εννιά ήταν ακριβώς στα μισά της περιόδου η Δάφνη έκανε το 42-33 για να φτάσουμε στη συνέχεια στο 49-37. 

Στα τελευταία δέκα λεπτά η ομάδα του Αγίου Δημητρίου έκανε την αντεπίθεση της και μείωσε σε 57-53 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Πρωτέας ήταν πιο ψύχραιμος και εύστοχος στη ρουλέτα των βολών παίρνοντας τη νίκη με 67-59. 

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 33-22, 49-37, 67-59

Πρωτέας Βούλας: (Δάγλας) : Καρλάφτη, Γουάιτ 19, Σπυριδοπούλου 8, Κολλάτου 2, Ράτζα 2, Σμπρα 25, Νικολοπούλου 8, Χατζηγιακουμή 3, Αναστασοπούλου

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Μπουμπούς) : Βλάνη, Αλεξανδρή 4, Μανώλη 8, Παπακωνσταντίνου, Αξιοπούλου 11, Γιαμπάνη 4, Τσέσλεκ 23, Τετενέ, Μπράουν 9

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.