Νικητής ο Αθηναϊκός σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι

Written by  Οκτ 22, 2016

Σε ένα γεμάτο γήπεδο ο Αθηναϊκός έδειξε ότι ξεπέρασε το σοκ της ήττας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και επικράτησε του Παναθηναϊκού 59-56 παίρνοντας πολύ σπουδαία νίκη. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά για τις δυο ομάδες με τον Αθηναϊκό να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα 4-0 ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τρία λεπτά για να πετύχει τους πρώτους του πόντους. Με κινητήριο μοχλό επιθετικά τη Δασκαλοπούλου και παίζοντας δυνατή άμυνα η ομάδα του Βύρωνα προηγήθηκε 9-4 για να ισορροπήσουν το παιχνίδι οι «πράσινες» δυομιση λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου σε 9-9 ενώ πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα 13-11 ένα λεπρό πριν το τέλος για να διαμορφωθεί με βολές το 13-14 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες με το επιμέρους σκορ να είναι μόλις 4-4 οκτώ λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (17-18).  Ένα τρίποντο της Κόνιαλη διαμόρφωσε το 20-18 για να φτάσουμε στο 22-23 με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τρίποντο της Έιβερι στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερο πάθος στο παρκέ έτρεξε ένα σερί 9-0 και εκμεταλλευόμενος στο επιθετικό κενό του Παναθηναϊκού (χρειάστηκε 4 λεπτά για να σκοράρει) έκανε το σκορ 32-23. Οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα ισορρόπησαν το παιχνίδι και τρέχοντας το δικό τους σερί μείωσαν σε 37-34 για να φτάσουμε στο 44-39 που ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ήταν δραματικά με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Αθηναϊκός με τρίποντα της Καλογήρου διατηρούσε το προβάδισμα ωστόσο οι πράσινες έβρισκαν απαντήσεις και δεν άφησαν τις αντιπάλους τους να ξεφύγουν περισσότερο στο σκορ. Η Παντέλη αποχώρησε από το παιχνίδι με πέντε φάουλ και ενω απέμεναν επτάμιση λεπτά για το τέλος. Τρίποντα της Καλογήρου και της Αλμπάνεζ έδωσαν ένα προβάδισμα «ασφαλείας» στον Αθηναϊκό (56-48) δυο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ενώ δυο πόντοι τηε Ανθής Μπαλτά ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (58-48). Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα μείωσε σε 58-53 και 58-56 με τρίποντο της Έιβερι και ενώ υπολείπονταν 25 δευτερόλεπτα για το τέλος.  Ένα χαμένο τρίποντο και μια τάπα σε νεκρό χρόνο από την Αλμπάνεζ ήταν αυτά που έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα στις γηπεδούχες. 

Από πλευράς νικητών κορυφαίες ήταν οι Αλμπάνεζ με 13 πόντους, Δασκαλοπούλου και Μπαλτά με 12 και η Καλογήρου με 11. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Σμιθ με 19, Χάμπτον με 18 και Έιβερι με 14. 

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 22-23, 44-39, 59-56

Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος, Γκουζίνη) Δασκαλοπούλου 12,  Καλογήρου 11, Παντέλη 2, Μπαλτά 12, Κόνιαλη 4, Νίξινα 2, Ουίλλιαμς 3, Αλμπάνεζ 13

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Κασδαγλή, Μούλη, Σμίθ 19, Καλαμπάκου 3, Πράπα, Διέλα 2, Εϊβερι 14, Χάμπτον 18

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.