«Κόκκινο» το πρώτο ντέρμπι

Written by  Οκτ 24, 2015

Στο κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" γράφτηκε η πρώτη πράξη της ιστορίας των αναμετρήσεων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τις «ερυθρόλευκες» να φεύγουν νικήτριες από την έδρα του αντιπάλου με 66-61 παίρνοντας ψυχολογικό, αλλά και ουσιαστικό προβάδισμα στη μάχη της πρώτης θέσης στης κανονικής περιόδου που δίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. 



Ο Ολυμπιακός έχοντας στη σύνθεση του μια εκπληκτική οργανωτικά 'Ολγα Χατζηνικολάου ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να επανέρχεται ελέγχοντας στη συνέχεια το ρυθμό του αγώνα. Οι γηπεδούχες πήραν πολλές λύσεις από την Παντέλη, που ερχόμενη από τον πάγκο πρόσφερε πολλά σε άμυνα και επίθεση, αλλά και την Ντέλβα, ενώ οι φιλοξενούμενες είχαν σε πολύ καλή μέρα επιθετικά τις Χαλιβέρα και Τζόνσον. 

Οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να διατηρήσει τη διαφορά των 8 πόντων που είχε στο 26'. Ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς και άρχισε σιγά-σιγά να δείχνει πιο κοντά στη νίκη. Οι "πράσινες" δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης όπου ήταν βιαστικές και άστοχες στις επιλογές τους με το ταμπλό να δείχνει 61-66 στο τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών και την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη να παίρνει το πρώτο αιώνιο ντέρμπι στην ιστορία της Α1 των γυναικών. 


Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-32, 51-49, 61-66.

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 13, Δανούση, Αυτζή, Αλμπάνεζ 12, Κόνιαλη, Παντέλη 8, Σλούκα 6, Λύμουρα 4, Ντέλβα 16, Κυριακοπούλου 2.

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Σταμάτη 5, Μπόνη 4, Χατζηνικολάου 2, Καλογήρου, Μπαλτά, Νικολαΐδου, Χαλιβέρα 24, Τζόνσον 23, Κοσμά 2, Κριστόφερσον 6.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.