«Μπαμ» με Δανούση στο Φάληρο

Written by  Ιουλ 10, 2020

Σε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή, εφάμιλλη των στόχων που έχει θέσει, προχώρησε ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, εντάσσοντας στο δυναμικό του την Τόνια Δανούση.  



Ο σχεδιασμός και το άρτιο σύνολο της ομάδας του Φαλήρου, από τη διοίκηση μέχρι τις εγκαταστάσεις, έκαναν τη διεθνή με τις μικρές Εθνικές ομάδες και καθηγήτρια φυσικής αγωγής, να πάρει την απόφαση και να "μεταπηδήσει" από την Α1 Γυναικών και να αγωνιστεί στην ΕΣΚΑΝΑ, στηρίζοντας το πλάνο της coach Αθηνάς Ζέρβα, η οποία είναι άλλωστε και η πρώτη προπονήτρια που την πίστεψε και την έβαλε να αγωνιστεί στην Α1, σε ηλικία μόλις 14 ετών. Οι δρόμοι τους ξανασυναντιούνται στο Φάληρο μπροστά σε ένα μεγάλο όραμα, που έχει όλα τα εχέγγυα να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 


Η Τόνια Δανούση δήλωσε στο agapotobasket.gr: «Η πρόταση από το Φάληρο ήρθε πολύ νωρίς και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ, όπως θα περίμενε ίσως κανείς να το σκεφτεί μια παίκτρια η οποία φεύγει από την Α1 κατηγορία για να πάει σε τοπικό και για αυτό ευθύνεται όλος ο σχεδιασμός του σωματείου. Το Φάληρο φαίνεται ότι θέλει να γίνει μια ανερχόμενη δύναμη, έχει υπάρξει άλλωστε ένα ιστορικό σωματείο, που έχει πετύχει πράγματα. Αυτή τη στιγμή όλη η διοίκηση, ο σχεδιασμός, το προπονητικό τιμ ακόμα και οι εγκαταστάσεις αποτελούν ένα άρτιο σύνολο, που μπορεί να δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσει μια ομάδα σωστά και να έχει μια πολύ καλή πορεία και παράλληλα δίνει το κίνητρο σε μια αθλήτρια να έρθει στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Νίκο Δέτση, τον Πάνο Σμυρνιώτη και τον Μιχάλη Μουρκάκο, που στηρίζουν αυτό το πλάνο με όλες τους τις δυνάμεις και μας παρεχουν ότι χρειαζόμαστε. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε και η παρουσία της Αθηνάς Ζέρβα. Με την coach, υπήρχε μια συνεργασία όταν ήμουν αρκετά μικρή, καθώς ήταν η πρώτη προπονήτρια που μου έδωσε την ευκαιρία σε ηλικία 14 ετών να αγωνιστώ στην Α1. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ξανασυναντιούνται οι δρόμοι μας και ως παίκτρια γιατί πέρυσι είχαμε συνεργαστεί και προπονητικά. Ευελπιστώ αυτή η χρονιά, να είναι αυτό που φανταζόμαστε όλοι, να πετύχουμε τους στόχους μας, και να έχουμε διάρκεια. Να έχουμε υγεία και με σκληρή δουλειά θα τα κατεφέρουμε»


Από την πλευρά του ο Γενικός Αρχηγός και μεγάλος υποστηρικτής της ομάδας του Φαλήρου, Μιχάλης Μουρκάκος, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής μεταγραφής εξέφρασε, σε δηλώσεις του στο agapotobasket.gr, την πεποίθηση του ότι το Φάληρο θα πρωταγωνιστήσει και παράλληλα θα φέρει κοντά στον αθλητισμό και στο μπάσκετ γυναικών, κατ επέκταση, τα μικρά παιδιά: «Νέα σεζόν και συνεχίζουμε με την Αθηνά Ζέρβα μαζί. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να μην το κάνουμε. Μας ανέλυσε και μας έπεισε να δούμε το όραμα της και είμαστε όλοι εδώ και στηρίζουμε το πρότζεκτ της. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει συνέχεια, με πρώτο στόχο μας να είναι η άνοδος στην Α2 και μετά να σταθεροποιηθούμε στις Εθνικές κατηγορίες. Θέλουμε να χτιστεί μια ομάδα με στέρεες βάσεις και να έχει διάρκεια. Φυσικά μέλημα μας θα είναι και το να έρθουν όλο και περισσότερα παιδιά στο Φάληρο. Να έρθουν στην ομάδα μας πρώτα από όλα για να μάθουν τι σημαίνει μπάσκετ, τι σημαίνει αθλητισμός, να τον αγαπήσουν και στη συνέχεια να στελεχώσουν τις ομάδες μας. Θέλουμε να στηρίξουμε το μπάσκετ γυναικών και τον γυναικείο αθλητισμό με όποιο τρόπο μπορούμε. Εύχομαι υγεία σε όλους και βήμα βήμα να προχωράμε μπροστά».   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.