Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading το 2021

Written by  Ιουν 29, 2019

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading το 2021, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

 

 

 

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Aljaz Britvic, αναφέρθηκε και στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ζευγαριών που είχε διεξαχθεί στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), τον Δεκέμβριο του 2018:

 

 

 

«…Για 2η φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζευγαριών της ECU πραγματοποιήθηκε ως ξεχωριστή διοργάνωση στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 στην Ελλάδα και την Αθήνα. Ως διοργανωτής η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading έκανε εξαιρετική δουλειά και φιλοξένησε 139 ζευγάρια από 16 χώρες».

 

 

 

Από την μεριά της η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλή την Γενική Γραμματέα, Ευαγγελία Κρητικού ανταπάντησε:

 


«Ευχαριστούμε πολύ για την μεγάλη τιμή που μας κάνετε να διοργανώσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading του 2021. Με βάση το Ευρωπαϊκό Ζευγαριών, λαμβάνουμε υπόψιν πόσο σημαντική είναι μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και την προσοχή που πρέπει να επίδειξουμε σε ένα τέτοιο γεγονός. Η Ελληνική Ομοσπονδίας Cheerleading δεσμεύεται να δουλέψει σκληρά και να κάνει το καλύτερο δυνατό. Ευχόμαστε να σας δούμε όλους στην Αθήνα».

 

 

 

Σε αγωνιστικό επίπεδο, με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ελληνική αποστολή στην Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019. Από το Ελληνικό Αστέρι οι αθλήτριες Αποστολάτου – Μπαϊρακταρίδου κατέκτησαν την   4η θέση στο Junior Cheer Freestyle Pom και οι  Συμεωνίδου - Καραμυτηλίου την 4η θέση στο Senior Cheer Freestyle Pom. Το ζευγάρι από τους Εύαθλους Τρικάλων, Θεοχάρης- Βενέτη, κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία Senior CheerHip Hop.

 

 

 

Η ελληνική ομοσπονδία cheerleading συγχαίρει τους αθλητές για την εξαιρετική τους επίδοση καθώς και τα σωματεία  για την στήριξη που προσφέρουν στους αθλητές τους.

 

Μαζί με την αθλητική αναγνώριση ευχόμαστε αυτές οι διακρίσεις να είναι η αρχή για μία νέα εποχή που θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το άθλημά μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

 

 

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα στις κατηγορίες που συμμετείχε η Ελλάδα:

 

 

 

Senior Cheer Freestyle Pom Doubles

 

1η Αυστρία

 

2η Σλοβενία

 

3η Ρωσία

 

4η ΕΛΛΑΔΑ (Συμεωνίδου-Καραμυτηλίου / Ελληνικό Αστέρι)

 

5η Κροατία

 

6η Εσθονία

 

7η Λευκορωσία

 

8η Πολωνία

 

9η Ιταλία

 

10η Τσεχία

 

11η Ουγγαρία

 

12η Αζερμπαϊτζάν

 

 

 

Senior Cheer Hip Hop Doubles

 

1η Ουκρανία

 

2η Ρωσία

 

3η Σλοβενία

 

4η Γεωργία

 

5η ΕΛΛΑΔΑ (Θεοχάρης- Βενέτη/Εύαθλοι Τρικάλων)

 

6η Γερμανία

 

7 Τσεχία

 

8 Κροατία

 

9 Πολωνία

 

10 Σερβία

 

11 Εσθονία

 

12 Βοσνία Ερζεγοβίνη

 

 

 

Junior Cheer Freestyle Pom Doubles

 

1η Ρωσία

 

2η Λευκορωσία

 

3η Σλοβενία
4η ΕΛΛΑΔΑ (Αποστολάτου-Μπαϊρακταρίδου /Ελληνικό Αστέρι)

 

5η Κροατία

 

6η Αυστρία

 

7η Πολωνία

 

8η Τσεχία

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.