Εκπληκτικός Πάντερ χάρισε στην Μπολόνια το τρόπαιο του Champions League

Written by  Μάι 05, 2019

Η Βίρτους Μπολόνια επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Basketball Champions League της Τενερίφη με 73-61 και κατέκτησε τον τίτλο, επιστρέφοντας σε μια ευρωπαϊκή κορυφή έπειτα από πολλά χρόνια στην πλούσια ιστορία της, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Πάντερ, που φτάνει σε back-to-back κατακτήσεις, μετά τον περσινό θρίαμβο με την φανέλα της ΑΕΚ.

Η ιταλική ομάδα κυριάρχησε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, επέβαλλε το ρυθμό της, έδειξε ότι το πίστευε και το ήθελε περισσότερο και κατάφερε να εγκλωβίσει μια εξαιρετικά ταλαντούχα και επιθετική ομάδα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καταφέρνοντας να φτάσει στον θρίαμβο, που πανηγυρίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, έξαλλα.

Η Βίρτους Μπολόνια μπήκε φουριόζα στον τελικό, παίρνοντας προβάδισμα με 7-0 μόλις στο 2’, έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (13-2) και έκλεισαν την εξαιρετική πρώτη περίοδο μπροστά με +12 (20-8).

Η άμυνα της ιταλικής ομάδας τσάκιζε… κόκαλα και με τους παίκτες της ισπανικής ομάδας να… τα σπάνε (1/16 τρίποντα στο ημίχρονο), συνέχισε να ανεβάζει διαρκώς τη διαφορά και να τη φτάνει στο +17 (29-12), κυριαρχώντας σε κάθε σημείο του παρκέ, φτάνοντας πολύ εύκολα στο 38-24 του ημιχρόνου.

Πιο ισορροπημένο το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, με την Τενερίφη να καταφέρνει έπειτα από πολλή ώρα να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο (48-39), όμως, η Μπολόνια άντεξε στην πίεσή της και κατάφερε να επαναφέρει το προβάδισμά της μέχρι το τέλος της περιόδου (58-44).

Η Τενερίφη τα έπαιξε όλα για όλα στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να μειώσει σε 65-59 στα 01:34 πριν τη λήξη, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο, με την ιταλική ομάδα να αναδεικνύεται νικήτρια με 73-61 και να κατακτά το τρόπαιο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους παίκτες της.

Ο Κέβιν Πάντερ ήταν εκπληκτικός και στον μεγάλο τελικό, σημειώνοντας 26 πόντους με 7 πόντους και δίκαια ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, αλλά και του τουρνουά, ενώ ο Αμάθ Μ’Μπαγιέ πρόσθεσε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Από την Τενερίφη, ο Τιμ Αμπρομάιτις έκανε φιλότιμη προσπάθεια να σπρώξει την ομάδα και τους συμπαίκτες του να φτάσουν στην ανατροπή, ολοκληρώνοντας με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Κόλτον Άιβερσον είχε 11 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-8, 38-24, 58-44, 73-61

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.