Ξαναζεί την ιστορία της!

Written by  Απρ 04, 2018

Ανήμερα της ιστορικής επετείου της συμπλήρωσης 50 ετών από το έπος του 1968, η σύγχρονη ΑΕΚ γράφει την δική της ιστορία, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη με 83-83 και με την νίκη της με +9 στον πρώτο αγώνα, προκρίθηκε πανηγυρικά στο Final Four του Champions League, όπου και θα διεκδικήσει το τρόπαιο, φωνάζοντας πως επέστρεψε για τα καλά στον δρόμο της ευρωπαϊκής καταξίωσης.

Η «Ένωση» ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρηση και με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα, όπου παρασύρθηκε από τον ρυθμό που έδωσαν οι γηπεδούχοι, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τη διαφορά, δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει το αποτέλεσμα που την έφερε στην τελική φάση της διοργάνωσης, με τους φίλους της που ακολούθησαν την αποστολή να πανηγυρίζουν και ξαναζούν… μέρες ’68!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ αποφασισμένη όχι μόνο να υπερασπιστεί τη διφορά της πρώτης αναμέτρησης, αλλά να διεκδικήσει τη νίκη και με τον Βινς Χάντερ να κερδίζει αρκετές μάχες κάτω από τα καλάθια, πήρε προβάδισμα με 9-16 στο 5’ και, παρά την μείωση του σκορ από την γαλλική ομάδα (16-18), έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 16-20.

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, εξαιτίας της βιασύνης της γαλλικής ομάδας να κυνηγήσει γρήγορες επιθέσεις για τη διαφορά, παρασύροντας και την ΑΕΚ σε βεβιασμένες επιλογές, με συνέπεια το σκορ να μένει χαμηλά και την Στρασμπούργκ να περνάει μπροστά με πολύ κόπο με 27-25.

Η γαλλική ομάδα έδειξε να βρίσκει ρυθμό και να παίρνει προβάδισμα με 32-27, αλλά η «Ένωση» έδειξε ψυχραιμία και έκλεισε το ημίχρονο ιδανικά, ξαναπαίρνοντας προβάδισμα με 35-37.

Η εικόνα άλλαξε εντελώς στο δεύτερο ημίχρονο, με την Στρασμπούργκ να παίζει πολύ σκληρή άμυνα, που προκάλεσε ενευρισμό στην ελληνική ομάδα και τη οδήγησε σε πολλά λάθη, με συνέπεια να δημιουργεί μια διαφορά και να φτάνει το +8 (55-47) και μια… ανάσα από το να καλύψει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η ΑΕΚ, δεν πανικοβλήθηκε, έσφιξε τη δική της άμυνα και με προσωπικές ενέργειες από Πάντερ και Γκριν, μείωσε στο 59-56 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, καθιστώντας την τελευταία περίοδο δραματική.

Η Στρασμπούργκ εξακολουθούσε να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ, αλλά η ΑΕΚ, δεν της επέτρεπε να ξεφύγει και να πλησιάσει τη διαφορά του πρώτου αγώνα, με το χρόνο να κυλά υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Το τρίποντο του Μάικ Γκριν για το 75-73, ουσιαστικά έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα της Στρασμπούργκ, με τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν την πρόκριση με το τελικό 83-83 που τους φέρνει στο Final Four της διοργάνωσης.

Ο Κέβιν Πάντερ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, ο Μάικ Γκριν με 12 πόντους και 6 ασίστ, ο Ντούσαν Σάκοτα με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Μάνι Χάρις με 11 πόντους πρόσθεσαν πολύτιμες λύσεις, ενώ ο Βινς Χάντερ με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ προσέφερε ουσία και θέαμα, όμως, όλοι οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα που αγωνίστηκαν, προσέφεραν σημαντικά στην επιτυχία της «Ένωσης».

Για την Στρασμπούργκ, κορυφαίος ήταν ο Λουίς Λαμπεϊρί με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Ντι Μποστ είχε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ο Μίρο Μπιλάν σημείωσε16 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 59-56, 83-83

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.