Δεν… λάθεψε και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση

Written by  Ιαν 30, 2018

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη, στην τελευταία περίοδο έδειξε σοβαρότητα και ωριμότητα και πήρε την πολύ σημαντική νίκη επί της Ολύμπια Λιουμπλιάνας με 80-71 και παρέμεινε ζωντανή για την πρόκριση στους «16» του Champions League, η οποία θα κριθεί στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Η «Ένωση» υπέπεσε σε 22 λάθη, αριθμός απαγορευτικός για εκτός έδρας αγώνα, όμως ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Βινς Χάντερ, ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ηγήθηκε της προσπάθειας των συμπαικτών του να πάρουν τη μία από τις δυο νίκες που απαιτούνται για να έχει ελπίδες για την πρόκριση.

Η τύχη της ελληνικής ομάδας θα κριθεί την ερχόμενη αγωνιστική, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαϊρόιτ, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει προκειμένου να έχει ελπίδες να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Με το «πρέπει» της νίκης η ΑΕΚ μπήκε με περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι, παίρνοντας διαφορά 5 πόντων (5-10), με τους γηπεδούχους να απαντούν άμεσα με σερί 11-2 για να πάρουν με τη σειρά τους προβάδισμα 16-12, πριν το αρκετά παραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο βρει την ελληνική ομάδα να προηγείται με 18-20.

Πολύ κακή εικόνα έβγαλαν οι δυο ομάδες στη δεύτερη περίοδο με την ΑΕΚ να μη μπορεί να συνδεθεί με το καλάθι, να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο (14 συνολικά στο ημίχρονο) και έτσι η Ολύμπια κατάφερε να πάρει μια σημαντική διαφορά (32-24) δημιουργώντας περισσότερους πονοκεφάλους στην ελληνική ομάδα.

Η «Ένωση», ωστόσο, αντέδρασε και μείωσε στο τέλος του ημιχρόνου σε 36-33, έχοντας παρ’ όλα αυτά, πολλά να βελτιώσει για τη συνέχεια.

Το παιχνίδι ήταν σε γενική ισορροπία με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και την ΑΕΚ να καταφέρνει να προηγηθεί έπειτα από πολλή ώρα με 47-48 και να πάρει διαφορά 6 πόντων λίγο πριν τη λήξη της περιόδου (51-57), χάνοντας ευκαιρίες για κάτι ακόμα καλύτερο, με την Ολύμπια να μειώνει σε 54-57 στο 30’.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στην τελευταία περίοδο και εκμεταλλεύτηκε τις λάθος αμυντικές τοποθετήσεις των γηπεδούχων για να πάρει διαφορά 9 πόντων (55-64), ενώ έχοντας αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού έφτασε ακόμα και το +13 (56-69), βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη.

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια της, η ΑΕΚ έμεινε όσο σοβαρή χρειαζόταν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης που τη βρήκε μεγάλη νικήτρια με 80-71 και ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, η οποία θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Βινς Χάντερ που σημείωσε 20 πόντους με 8./10 σουτ, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 2 λάθη, ο Μάικ Γκριν είχε επίσης καλή παρουσία με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σημείωσε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είχε 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Για τους γηπεδούχους, ο Χρόβατ ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ο Σπαν είχε 14 και ο Όλιβερ σημείωσε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 κλεψίματα και 2 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-33, 54-57, 71-80

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.