Παράδοση άνευ όρων και σκληρός αποκλεισμός από τη Βιλερμπάν

Written by  Μαρ 07, 2017

Ο Άρης δεν άντεξε την ολοκληρωτική πίεση της Βιλερμπάν και, πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό του ταξίδι, γνωρίζοντας την ήττα με 81-67, φλερτάροντας κατά διαστήματα με την συντριβή.

Το ισόπαλο 67-67 του πρώτου αγώνα άφηνε ελπίδες πρόκρισης στους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί μετά την πρώτη περίοδο, με αποτέλεσμα να χάσουν από πολύ νωρίς την επαφή με το σκορ.

Σημείο-κλειδί της αναμέτρησης, το μπλακ άουτ μεταξύ πρώτου και δεύτερου δεκάλεπτου, όταν το 17-25 μετατράπηκε σε 38-25 μέσα σε 8’ αγωνιστικά λεπτά και από το σημείο εκείνο και μετά, η ελληνική ομάδα παραδόθηκε άνευ όρων στους γηπεδούχους.  

Η προσπάθεια της τελευταίας περιόδου, που έφερε τη σημαντική μείωση της διαφοράς μετρίασε κάπως την κάκιστη εικόνα του Άρη, που πιστώνεται το μαχητικό πνεύμα ακόμα κι όταν όλα είχαν κριθεί, σε ένα βράδυ που σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει σύντομα.

Έτσι, το ευρωπαϊκό ταξίδι της ελληνικής ομάδας ολοκληρώθηκε άδοξα με τα όνειρα για μια διάκριση να μένουν και αυτή τη χρονιά ανεκπλήρωτα. Παρ’ όλα αυτά, η συνολική παρουσία του «Αυτοκράτορα» κρίνεται επιτυχημένη, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων, αλλά και της διαφοράς δυναμικότητας που χώριζαν την ελληνική ομάδα από πολλούς αντιπάλους της, τους οποίους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κοίταξε στα μάτια.

Προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του στο παρκέ ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-5, όμως, η αντίδραση ήρθε άμεσα και με τον Γουίλ Κάμμινγκς να οδηγεί στο σκορ, η ελληνική ομάδα πέρασε μπροστά ακόμα και με +9 (13-22 στο 7’).

Στο σημείο εκείνο ήρθε μια απίστευτη καθίζηση για τον Άρη, που έμεινε χωρίς πόντο για 8’, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν με ένα εκπληκτικό σερί 16-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και συνολικό 21-0 από το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, όχι μόνο να επιστρέψει στο ματς και να πάρει προβάδισμα, αλλά και να χτίσει μια ικανή διαφορά (38-25).

Ο Άρης έδειχνε να μην βρίσκεται στο γήπεδο, κάτι που αποτυπώθηκε στο 48-33 του ημιχρόνου. Τα πράγματα ξέφυγαν ακόμα πιο πολύ στην τρίτη περίοδο, με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να έχουν παραδοθεί ολοκληρωτικά στις ορέξεις των γηπεδούχων.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 27 πόντους (67-40 στο 27’) και την ελληνική ομάδα να… παρακαλά να τελειώσει το μαρτύριο.

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη γαλλική ομάδα να προηγείται με 69-43, με τον Άρη να ξεκινά με σερί 0-9 την τελευταία περίοδο στην προσπάθειά του να συμμαζέψει την κατάσταση.

Με το ζήτημα της πρόκρισης να έχει κριθεί ήδη από ώρα, οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, δίνοντας την ευκαιρία στον Άρη να συμμαζέψει τη διαφορά και να φτάσει στο τελικό 81-67 που έδωσε το εισιτήριο για την οκτάδα στη Βιλερμπάν και μετρίασε κάπως την εικόνα που παρουσίαζε για περίπου τρία δεκάλεπτα.

Σε αυτή την τελευταία φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Άρη, ο Γουίλ Κάμμινγκς που πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν αμφίβολος, σημείωσε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε 12 πόντους και ο Βασίλης Σίμτσακ σκόραρε μόλις 2 πόντους, αλλά μάζεψε 11 ριμπάουντ σε μια κακή αγωνιστικά βραδιά.

Από τους γηπεδούχους, κορυφαίος ήταν ο Χοντζ με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ντράγκοβιτς είχε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 48-33, 69-43, 81-67

Βιλερμπάν (Τζάκσον): Ντράγκοβιτς 16, Μίτσαμ 10, Ούτερ 11, Λανγκ 1, Σι 3, Νουά 7, Χοντζ 19, Ντιαβαρά, Κυούνγκου, Νέσλον 10, Ουότκινς 4

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 4, Ξανθόπουλος 5, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 12, Τζένκινς 6, Κάμινγκς 17, Ζάρας 9, Μούρτος, Σίμτσακ 2, Λούκας, Γιάνκοβιτς 8, Καββαδάς 4

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.