Πήρε τη δεύτερη θέση και… ελπίζει

Written by  Ιαν 25, 2017

Η ΑΕΚ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στα play off του Champions League, ωστόσο, ήθελε τη νίκη για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές της για απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση και το κατάφερε ξεκούραστα απέναντι στην αδιάφορη Ζιελόνα Γκόρα, της οποίας επικράτησε με 71-64.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε μυαλωμένα και με διάθεση να ικανοποιήσει τους λιγοστούς φιλάθλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο και δεν σταμάτησαν να εμψυχώνουν τους παίκτες τους και έφτασε σε μια εύκολη νίκη παίρνοντας μαζί μια καλή ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια.  

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δυο ομάδες, που προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 19-17 και με σερί 10-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, πήρε προβάδισμα 29-17 και μπήκε στην θέση του οδηγού.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μειώσουν, αλλά η ομάδα του Γιούρι Ζντοβντς ήταν καλά οργανωμένη και έκλεισε το ημίχρονο χωρίς να απειληθεί περισσότερο προηγούμενη με 35-24.

Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερη της πολωνικής ομάδας και δεν δυσκολεύθηκε να ανεβάσει την υπέρ της διαφορά, φτάνοντας άνετα στο 55-38 του 30’ και, στη συνέχεια, κατέβασε ταχύτητα απολαμβάνοντας τα… κεκτημένα της.

Το τελικό 71-64 έφερε την «Ένωση» στην δεύτερη θέση του Ε’ ομίλου, με τους φιλάθλους της να χειροκροτούν την προσπάθεια των παικτών.

Ο Μάικλ Ντίξον ήταν ο κορυφαίος της ΑΕκ με 21 πόντους, με τον Τζαουάντ Γουίλιαμς να έχει 10 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους, ο Άνταμ Χρίτσανιουκ έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 35-24, 55-38, 71-64

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 6, ΜακΓκράθ 8, Ελονού 5, Σάκοτα, Μιλόσεβιτς, Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 21, Λαρεντζάκης 6, Μωραΐτης, Σκουλίδας 7, Ουίλιαμς 10, Τσαλμπούρης 6

Ζιελόνα Γκόρα (Γκρόνεκ): Φλόρενς 3, Βον 6, Μουρ 8, Ζιβερτ, Μάτσρζακ, Κελάτι 14, Γκρουσζέτσκι 5, Χρίτσανιουκ 19, Ζαμότσκι 7, Ντούρισιτς, Κόζτσαρεκ 2

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.