Στο τέλος πήρε και τη διαφορά

Written by  Ιαν 10, 2017

Τα εύκολα, δύσκολα πήγε να κάνει η ΑΕΚ, όμως, δεν έπεσε την δική της παγίδα και με σοβαρότητα και εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο πεντάλεπτο πήρε τη νίκη επί της Λούντβιχσμπουργκ με 82-72 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο παγωμένο και σχεδόν άδειο «Νίκος Γκάλης», η «Ένωση» βρέθηκε από το +11 του ημιχρόνου στο -7 στα μισά της τρίτης περιόδου, παρ’ όλα αυτά δεν άφησε το παιχνίδι να της ξεφύγει περισσότερο και με τον Ντούσαν Σάκοτα να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι κυριάρχησε στο τέλος της αναμέτρησης και πήρε την 7η νίκη της, καλύπτοντας, μάλιστα και τη διαφορά της ήττας της από τη γερμανική ομάδα στον πρώτο γύρο.

Με φόρα από την νίκη στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Άρη, η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάθεση να πιέσει και να ελέγξει το ρυθμό και αυτό το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, φτάνοντας στο 16-6 στο 7’, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την «Ένωση» να προηγείται με 24-12.

Οι δυο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες από την περιφέρεια (2/11 τρίποντα η ΑΕΚ, 1/7 η Λούντβιχσπουργκ) με την ελληνική ομάδα να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και να μην επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να μειώσουν.

Το ημίχρονο έληξε με την ΑΕΚ να προηγείται με 45-34, όμως, το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό με τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβντς να χάνουν εντελώς την αυτοσυγκέντρωσή τους και αυτό να το πληρώνουν.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σταδιακά, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 25’, πέρασαν μπροστά και έφτασαν ακόμα και το +7 (52-59 στο 28’) για να μειώσει η ΑΕΚ με τη λήξη της περιόδου σε 55-59.

Το παιχνίδι κινούταν στην κόψη του ξυραφιού με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες ως το 36’ (66-66), όμως, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης οδήγησε τους παίκτες της ΑΕΚ στο ιδανικό τελείωμα στην αναμέτρηση.

Η διαφορά έφτασε το +10 (80-70) και τελικά η νίκη να έρχεται με 82-72 και τους λιγοστούς φίλους της «Ένωσης» που βρέθηκαν στο γήπεδο να ζητούν την νίκη το Σάββατο επί του Άρη και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ σε καλή μέρα βρέθηκαν επίσης ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Μαυροειδής επίσης με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Για τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 8-4, ο Τεκέλε Κόττον και ο Τζακ Κούλεϊ σημείωσαν από 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 45-34, 55-59, 82-72

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 7, Ελονού 5, Σάκοτα 27, Βασιλειάδης 4, Μιλόσεβιτς 11, Χαριτόπουλος, Ντίξον 8, Λαρεντζάκης 9, Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 11, Σκουλίδας, Ουίλιαμς

Λούντβιχσπουργκ (Πάτρικ): Χάμοντς 6, Κόττον 20, Μακρέι 2, Μάρτιν 8, Κρόφορντ 11, Μπουν, Τίμαν 2, Τόπερτ 3, Λέζινγκ, Κούλεϊ 20

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.