«Αυτοκτονία», αδικία και.. αγωνία

Written by  Ιαν 03, 2017

Ο Άρης κράτησε δυο φορές τη νίκη και την πρόκριση στα χέρια του, ωστόσο, η αδράνεια και οι λάθος επιλογές στο τέλος τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και της παράτασης, καθώς και η εκτελεστική δεινότητα του Γκεντίμινας Όρελικ τον ανάγκασαν σε ήττα από την τουρκική Μπάνβιτ με 95-94 και έμεινε στο 7-4 μετά από την 11η αγωνιστική του FIBA Champions League, αγωνιώντας πλέον και για την πρόκρισή του.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να προηγείται με 73-78 μόλις 42’’ πριν τη λήξη του αγώνα, όμως, υπέπεσε σε συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές, με αποτέλεσμα όχι μόνο η Μπάνβιτ να ισοφαρίσει, αλλά να έχει την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη από την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Όρελικ να αστοχεί σε μηδενικό χρόνο.

Ό,τι δεν συνέβη στην κανονική διάρκεια, η Μπάνβιτ το πέτυχε στην παράταση, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, καθώς ο Άρης από το -9 βρέθηκε να προηγείται ανέλπιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως ο Όρελικ και πάλι σκόραρε στο… μηδέν τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να μη μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε η νίκη και η πρόκριση, η οποία μπαίνει πλέον σε περιπέτειες.

Η τουρκική ομάδα ξεκίνησε περισσότερο συγκεντρωμένη και πήρε από νωρίς το προβάδισμα (21-14 στο 9’) εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη που δεν είχαν καθόλου συγκέντρωση.

Ο Άρης απειλούσε επιθετικά μόνο με τον Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς, με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο στο 18’ (40-30) και έφτασε και το -11 για την ελληνική ομάδα (45-34) λίγο πριν το ημίχρονο.

Εμφανώς βελτιωμένος στο δεύτερο μέρος ο Άρης, μείωσε σταδιακά τη διαφορά και έφτασε στην ισοφάριση στο 27’ (52-52), δίνοντας άλλο «χρώμα» στην αναμέτρηση.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τον Άρη να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 73-70 στο 36’, όμως, με ένα σερί 0-8 πέρασε μπροστά με 73-78 στο τελευταίο λεπτό και απέκτησε σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Κούλιγκ μείωσε σε 75-78, ο Άρης έκανε βιαστική επίθεση, δίνοντας στην Μπάνβιτ την ευκαιρία να μειώσει περισσότερο, ο Τέοντορ δεν πέταξε το… δώρο και με 2/2 βολές στα 14’’ μείωσε στον πόντο (77-78) και τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία επίθεση.

Ο Μάικλ Τζένκινς με 2/2 βολές έκανε το 77-80 στα 7’’, ο Θέοντορ πήγε στη γραμμή των βολών, έβαλε την πρώτη και έχασε τη δεύτερη, η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου με την κατοχή να δίνεται στην Μπάνβιτ.

Με 1.1’’ να απομένουν, ο Όρελικ ισοφάρισε σε 80-80, πήρε και το φάουλ, ωστόσο, δεν ολοκλήρωσε το… colpo grosso αφού αστόχησε στη βολή, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο, οι παίκτες της τουρκικής ομάδας φάνηκαν να είναι πιο συγκεντρωμένοι και έφτασαν να προηγούνται με 93-84, μόλις 01.14 πριν τη λήξη.

Στο σημείο εκείνο βγήκε η… καρδιά του «Αυτοκράτορα» που με ένα εκπληκτικό σερί 0-10 γύρισε το παιχνίδι και προηγήθηκε με 93-94 αγκαλιάζοντας τη νίκη.

Ο Σπύρος Μούρτος πήγε να γίνει ο ήρωας του αγώνα, καθώς μπλόκαρε το σουτ του Θίοντορ με 1.7’’ να απομένουν, όμως, η μπάλα πήγε ξανά στους Τούρκους με τον Όρελικ να σκοράρει ξανά σε νεκρό χρόνο και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του με 95-94, με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας, να διαμαρτύρονται πως το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο.

Ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση με 20 πόντους, σημείωσε το τρίποντα που έβαλε τον Άρη μπροστά στο σκορ, αλλά δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση από σήμερα.

Μεγάλο παιχνίδι έκαναν επίσης ο Γουίλ Κάμινγκς με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Μάικλ Τζένκινς με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ για την τουρκική ομάδα, ο Τζόρνταν Θέοντορ έκανε σπουδαίο παιχνίδι με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 14 ασίστ, με τον Φουρκάν Κορκμάζ να έχει 20 πόντους και 5 ριμπάουντ και τον… δήμιο του Άρη, Γκεντίμινας Όρελικ, να έχει 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 45-38, 62-59, 80-80, 95-94 (παρ.)

Μπάνβιτ (Φιλιπόσκι): Σονμέζ, Μούλιτς, Κούλιγκ 15, Γκελτσίμ 3, Γκολκάπ, Όρελικ 17, Ακιέλ, Μουτλού, Βίντμαρ 9, Σάπελ 9, Κορκμάζ 20, Θέοντορ 22

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 2, Τζένκινς 18, Κάμμινγκς 19, Ζάρας 12, Μούρτος, Σίμτσακ 6, Μπάκνερ, Γιάνκοβιτς 5, Καββαδάς 10, Νταγκίσεβιτς 20

Φωτό: basketballcl.com

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.