Με ηγέτη Γιάνκοβιτς συνεχίζει αήττητος ο Άρης

Written by  Νοε 10, 2016

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο τον Άρη και αυτό φάνηκε από την πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία, στην οποία οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην νίκη επί της Μπάνβιτ και στο αήττητο μετά και την 4η αγωνιστική του Champions League.

Ο διεθνής γκαρντ μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας και έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη βγάζουν το καλό τους πρόσωπο στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και αφήνουν ελπίδες ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση.

Ο Άρης ξεκίνησε επηρεασμένος από την ήττα στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είδε την τουρκική ομάδα να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει ένα καλό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-24).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ωστόσο, ήταν εντελώς μεταμορφωμένος και με εξαιρετική άμυνα έκανε ένα σερί 13-0 και πέρασε μπροστά με 28-24 στο 15’ με την Μπάνβιτ να αντιδρά και πάλι και να κλείνει το ημίχρονο με οριακό προβάδισμα (36-38).

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τον Άρη να φορτσάρει στην τελευταία περίοδο και να παίρνει τελικά την πολύ σημαντική νίκη με 84-78 που τον διατηρεί αήττητο μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έδειξε με το «καλημέρα» πόσο μπορεί να βοηθήσει τον «Αυτοκράτορα», κάνοντας ένα σπουδαίο double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Γουίλ Κάμμινγκς με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Ντέβιν Μαρμπλ με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Για την Μπάνβιτ, ο Τζόρνταν Τέοντορ είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ο Έδο Μούριτς είχε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 36-38, 60-61, 84-78

Άρης (Πρίφτης): Μαρμπλ 13, Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 4, Τζένκινς 11, Κάμμινγκς 16, Ζάρας, Μούρτος 6, Σίμτσακ, Μπάκνερ 10, Γιάνκοβιτς 19, Νταγκίσεβιτς 5

Μπάνβιτ (Φιλιπόσκι): Σονμέζ, Ιλουσόι, Μούλιτς 12, Κούλιγκ 3, Όρελικ 8, Σενέλ, Ακιέλ, Μουτλού, Βίντμαρ 12, Σάπελ 15, Μουτάφ 12, Τέοντορ 16

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.