Στην τετράδα του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ

Written by  Οκτ 07, 2015

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του πρώτου χρονικά προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς έπειτα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος, επικράτησε του μαχητικού Ρεθύμνου με 73-67 και πήρε την πρόκριση για την τετράδα του θεσμού.

 

Παρ’ όλο που οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ πήρε μπρος νωρίς και με τον Κώστα Βασιλειάδη να οδηγεί τις προσπάθειες των συμπαικτών του, πήρε προβάδισμα 15-8 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, μείωσαν τη διαφορά, πέρασαν κάποιες φορές μπροστά και μέχρι το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο.

Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ξαναβρήκαν το ρυθμό τους, πήραν μια μικρή διαφορά (63-56) και μαζί προβάδισμα για τη νίκη. Παρά την τελευταία απόπειρα αντίδρασης της κρητικής ομάδας, που έφτασε στον πόντο (67-66 στο 39’) και έχασε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που στο τέλος χαμογέλασε, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα και την πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ σημείωσε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Νίκολα Μάρκοβιτς με 19 πόντους και Κώστας Κακαρούδης με 11.

Από το Ρέθυμνο που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Ράιαν Χάροου είχε 15 πόντους, ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος 14.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-30, 50-51, 73-67

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 7, Λιάπης, Βασιλειάδης 17, Κακαρούδης 11, Τσόχλας 7, Κώττας, Ντούβνιακ 5, Μάρκοβιτς 19, Μπάλαμπαν 7

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9, Σχίζας 10, Ρέλφορντ 4, Σάφτενααρ 9, Γιαννόπουλος 14, Χάροου 15, Κουκ, Καμπερίδης 2, Κορόλεφ 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.