Σε γραμματόσημο ο Ουίλτ Τσάμπερλαιν

Written by  Οκτ 03, 2014

Ο Ουίλτ Τσάμπερλαιν, είναι αναμφίβολα ένας από τους «θρύλους» του NBA και αυτό δεν τίθεται αμφισβήτησης από κανέναν. Τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία αποφάσισαν να λανσάρουν γραμματόσημο προκειμένου να τιμήσουν αυτόν τον πολύ σπουδαίο παίκτη.

 

Ο γιγαντόσωμος σέντερ που έκανε μεγάλη καριέρα στους Philadelphia 76ersκαι τους Los Angeles Lakers, αφού πρώτα διετέλεσε μέλος των Harlem Globetrotters, ενώ έμεινε στην ιστορία εκτός των άλλων για τους 100 πόντους που πέτυχε το 1962 απέναντι στους New York Knicks, έχει τιμηθεί πολλάκις στο παρελθόν τόσο όσο ήταν εν ζωή, όσο και μετά το θάνατό του το 1999 σε ηλικία 63 ετών.

Τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία αποφάσισαν να τον τιμήσουν αφιερώνοντάς του μια σειρά γραμματοσήμων, την πρώτη για παίκτη του NBA, η οποία θα παρουσιαστεί επισήμως στις 5 Δεκεμβρίου στον αγώνα των Philadelphia 76ers απέναντι στους OklahomaCityThunder. Η τελετή θα συνοδεύεται από πολλά βίντεο που θα προβληθούν προκειμένου να τιμήσουν τον «θρύλο» του Παγκόσμιου μπάσκετ.

Προς τιμήν του, μάλιστα, τα συλλεκτικά γραμματόσημα με την ονομασία «Wilt Chamberlain Forever stamps», θα έχουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από τα κανονικά, υποδηλώνοντας το τεράστιο ύψος του. Τα γραμματόσημα σχεδίασε ο Art director, Antonio Alcalá και ήδη από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν απεικονίζεται ένα μέρος αφιερωμένο στην θητεία του στην Φιλαδέλφεια και ένα άλλο σε αυτήν του Λος Άντζελες.

nba-chamberlain-stamp

 

 

Πηγή: hangtime.blogs

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.