Θριαμβευτής ο Ολυμπιακός με… human highlight ΜακΚίσικ

Written by  Μαρ 04, 2020

Με τον Σακίελ ΜακΚίσικ να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση, προσφέροντας πολλές φάσεις για highlight, ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, καθώς επικράτησε με 81-78, έπειτα από μια συγκλονιστική αναμέτρηση, ανέβηκε στο 12-15, διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην οκτάδα και, ταυτόχρονα, βάζει τους «πράσινους» σε μπελάδες, αφού έπεσαν στο 14-13 και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν δεν θέλουν να κινδυνέψουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό, ενώ ακόμα κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, είχαν ψυχραιμία και πλάνο για να ανατρέψουν την κατάσταση και έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη, κυρίως από πλευράς γοήτρου και ψυχολογίας, σε μια χρονιά που όσο πλησιάζει στο τέλος της, τόσο αποδεικνύει πόσο αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Μεγάλο κέρδος για τους Πειραιώτες, η παρουσία του Σακίελ ΜακΚίσικ, ο οποίος στην πρώτη εμφάνισή του μπροστά στο κοινό της ομάδας, φρόντισε να κλέψει την παράσταση με τα εντυπωσιακά καρφώματα και τις πολλές επιθετικές λύσεις που έδωσε σε κρίσιμα σημεία, φωνάζοντας «παρών» τόσο για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, όσο και για την επόμενη χρονιά, όπου αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό «γρανάζι» του συνόλου που θέλει να χτίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία ακόμα εκτός έδρας ήττα, όντας άνευρος και χωρίς καθαρό μυαλό στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ ήταν χαρακτηριστική η αστοχία του από τα 6,75 μ., καθώς τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 1/20 τρίποντα, επίδοση που δεν θα μπορούσε να του χαρίσει κάτι περισσότερο από το τελικό αποτέλεσμα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποδοκίμασαν έντονα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας του, ενώ κατά την προθέρμανση ακούστηκαν συνθήματα και κατά του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο Ρικ Πιτίνο θέλησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας τον Άντι Ράουτινς στην αρχική πεντάδα, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε τον Σακίελ ΜακΚίσικ στο αρχικό σχήμα, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν καλύτερα και να προηγούνται με 12-4, όμως, οι «πράσινοι» απάντησαν με σερί 8-0 για να ισοφαρίσουν σε 12-12.

Με τους δυο προπονητές να έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετές αλλαγές, το παιχνίδι κύλησε με πολλές δυνατές μονομαχίες και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο τέλος του δεκάλεπτου με καλάθι του Ράις στην εκπνοή για το 18-20.

Οι «πράσινοι» έφτασαν το +6 (18-24) με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ενέργεια και σκορ από τον Βεζένκοφ για να περάσει μπροστά με 28-26, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του σερί για το 28-33 και ξαναπήρε τον έλεγχο του σκορ.

Ο Ρότσεστι με δικά του τρίποντα οδήγησε τον Ολυμπιακό στο προβάδισμα με 38-37 και οι Πειραιώτες, που σούταραν με το εκπληκτικό 7/12 τρίποντα και με τον ΜακΚίσικ να κάνει τρομερά πράγματα, προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 45-39.

Ο Ολυμπιακός είχε ενέργεια και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, φτάνοντας ξανά το +7 (49-42), ενώ έφτασε ξανά σε διαφορά 8 πόντων (63-55), καταφέρνοντας να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, που τον βρήκε να παραμένει μπροστά με 65-59.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τον Παπαγιάννη μέσα στην ρακέτα, όπου δεν είχε αντίπαλο στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου για να κάνει σερί 6-0 και να ισοφαρίσει σε 65-65 και με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, το παιχνίδι οδηγήθηκε σε δραματικό φινάλε.

Ο Ρότσεστι έδωσε προβάδισμα 77-74 στον Ολυμπιακό μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ράις στα 55,7’’ με 2/2 έκανε το 77-76 και ο ΜακΚίσικ με ένα ακόμα… ζογκλερικό πέτυχε καλάθι και φάουλ στα 39,8’’, αστόχησε, όμως στη βολή, με τους «πράσινους» να χάνουν την επίθεσή τους και τον Κώστα Παπανικολάου με 1/2 να κάνει το 80-76.

Ο Ράις αστόχησε σε τρίποντο, ο Παπαγιάννης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ στα 9,9’’ και δεν λάθεψε από τις βολές, μειώνοντας σε 80-78, με τον Παπανικολάου να έχει και πάλι 1/2 για το 81-78, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ, με τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν μια πολύ μεγάλη νίκη.

Αναμφισβήτητα, μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σακίελ ΜακΚίσικ, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ και πολλές εντυπωσιακές φάσεις στο ενεργητικό του, ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τέιλορ Ρότσεστι προσέφερε επίσης πολύτιμες λύσεις, τελειώνοντας με 12 πόντους, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 10 πόντους και ο Οκτάβιους Έλλις είχε 6 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Νικ Καλάθης είχε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Ταϊρίς Ράις, που στον πρώτο γύρο εκτέλεσε τον Ολυμπιακό, είχε 12 πόντους με 0/9 τρίποντα και 5 ασίστ, ο Ντίνος Μήτογλου είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Γιώργος Παπαγιάννης με τον Ιωάννη Παπαπέτρου σημείωσαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-39, 65-59, 81-78

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.