Αδίκησε τον εαυτό του και έχασε την ευκαιρία του

Written by  Ιαν 31, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επεχείρησε να κάνει μια επική ανατροπή από το -16 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει, γνωρίζοντας μια κακή ήττα από την Βαλένθια με 94-87 και έμεινε στο 13-9 και την 6η θέση, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να πιάσει την Μακάμπι στην ισοβαθμία.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν βλεπόταν για τρία δεκάλεπτα και απειλήθηκε με βαριά ήττα, αλλά με ένα εκπληκτικό 18-2 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έφτασε στο σημείο να διεκδικεί τη νίκη, χωρίς, ωστόσο, να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με την Βαλένθια να ανεβαίνει στο 11-11 και να κρατάει την θέση της στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Η τεράστια εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ, αλλά στο τέλος αποβλήθηκε με 5 φάουλ, δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει την ελληνική ομάδα στη νίκη, αφού παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός έλεγξε τα ριμπάουντ (36 έναντι 30 της Βαλένθια), προδόθηκε από την περιφερειακή του άμυνα, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να σουτάρουν με 14/29 τρίποντα, ενώ υστέρησε και σε δημιουργία, με την ισπανική ομάδα να μοιράζει 18 ασίστ έναντι μόλις 10 δικές του, τις μισές εκ των οποίων πήρε από τον αρχηγό του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι ορεξάτες και να προσπαθούν να αναλάβουν τον έλεγχο του ρυθμού, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και την Βαλένθια να προηγείται με 16-12 και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά ε 27-25.

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στους «πράσινους», οδηγώντας την ομάδα του στο +5 (32-27), ενώ με την ελληνική ομάδα να έχει χάσει την επαφή της με το σκορ και τον Σαν Εμετέριο να δίνει λύσεις στην επίθεση, η Βαλένθια προηγήθηκε με 42-29 και έβαλε πολλά και δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Ράις και Καλάθης προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, αλλά η αμυντική λειτουργία ήταν κάκιστη, με συνέπεια το ημίχρονο να βρει τους γηπεδούχους στο +10 (55-45).

Αρκετά βελτιωμένος, ιδιαίτερα στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός, άρχισε να μειώνει σταδιακά και πλησίασε σε 65-62, αλλά δέχθηκε σερί 7-0 για να φτάσει η διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα (72-62), ενώ με το καθαρό μυαλό να έχει πάει… περίπατο, η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να προηγηθεί στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 80-64 και να έχει γίνει το απολυτο φαβορί της αναμέτρησης.

Στο σημείο εκείνο ήταν που ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ένα αμυντικό… τέρας στο παρκέ που έπνιξε τους γηπεδούχους και με τον Καλάθη να οργιάζει, κράτησε την Βαλένθια στο μηδέν για περίπου 5’, έκανε σερί 13-0 και μείωσε σε 80-77, δίνοντας άλλη διάσταση στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι πριν καλά καλά καταλάβουν τι τους… χτύπησε, είδαν τους «πράσινους» να ισοφαρίζουν σε 82-82, με το συνολικό σερί να φτάνει το 18-2, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους, δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να φτάσει στην επική ανατροπή και πήραν τη νίκη με 94-87.

Ο Νικ Καλάθης ήταν τρομερός, κάνοντας ένα ακόμα double-double με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, εξαιρετικός επιθετικά ήταν και ο Ταϊρίς Ράις με 21 πόντους, ενώ ο Ντεσόν Τόμας είχε 16 πόντους.

Από την Βαλένθια, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς σημείωσε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Κίνο Κολόμ είχε 14 πόντους με 6 ασίστ, ο Άαρον Ντούρνεκαμπ σημείωσε 13 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ ο Γκιγιέμ Βιβές είχε 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 55-45, 80-64, 94-87

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.