Τι έγινε την πρώτη αγωνιστική του Top 16

Written by  Ιαν 04, 2014

Η πρώτη αγωνιστική του Top 16 ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να παρουσιάζουν το νέο τους πρόσωπο στην Ευρωλίγκα. Άλλες εμφανίστηκαν βελτιωμένες, άλλες διατήρησαν την καλή εικόνα που είχαν στην πρώτη φάση, άλλες δικαίωσαν το ρόλο που τους είχε αποδοθεί, ενώ άλλες απογοήτευσαν με την παρουσία τους.

 

Στον πέμπτο όμιλο, όπου συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες, εκτός από την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της απογοητευτικής Αρμάνι ξεχωρίζει κανείς την εύκολη επικράτηση της Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου επί της Αναντολού Εφές των Βαγγέλη Αγγέλου και Κώστα Βασιλειάδη με 84-65, με τους Καταλανούς να αποδεικνύουν από νωρίς ότι θα είναι από τα φαβορί για το πλεονέκτημα της έδρας στα playoff. Αντίθετα, ο Έλληνας τεχνικός δέχθηκε ένα γερό μάθημα εμπειρίας στην Ευρωλίγκα, καθώς στο πρώτο του παιχνίδι αντιλήφθηκε πως η ομάδα του θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ αν δεν θέλει να παίξει το ρόλο του κομπάρσου στον όμιλό της.

Τη μεγάλη νίκη της ημέρας πέτυχε η Λαμποράλ Κούτσα, η οποία στον ισπανικό «εμφύλιο» επικράτησε εκτός έδρας της Μάλαγα με 79-93, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να μην την υπολογίσουν στις υποψήφιες ομάδες για την πρόκριση και πλέον περιμένει τον Παναθηναϊκό τη δεύτερη αγωνιστική σε μία επανάληψη των μεταξύ τους αναμετρήσεων στον πρώτο γύρο.

Στον έκτο όμιλο, η Ρεάλ μπήκε ακριβώς όπως συνήθισε τους πάντες και στην πρώτη φάση, αφού δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Παρτιζάν, της οποίας επικράτησε εκτός έδρας με 64-80. Η ισπανική ομάδα είναι η μοναδική αήττητη στην Ευρώπη σε όλες τις διοργανώσεις και με τις εμφανίσεις της κερδίζει δικαίως τον τίτλο του μεγάλου φαβορί όχι μόνο για την πρώτη θέση και την πρόκριση, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Γαλατασαράι με 84-90, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάστηκε την παράταση για να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 77-84. ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι αναμένεται να δώσουν μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση στον όμιλο, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η ομάδα που δείχνει ότι έχει τα φόντα να κοντράρει την Ρεάλ. Εντυπωσιακό, ωστόσο, ήταν και το ξεκίνημα της νεοφώτιστης Μπάγερν Μονάχου, η οποία στην πρώτη της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, όχι μόνο κατάφερε να περάσει στο Top 16, αλλά στην πρεμιέρα της στη δεύτερη φάση πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Ζαλγκίρις με 66-84 πιστοποιώντας ότι όχι μόνο δεν θα είναι απλός κομπάρσος στον όμιλο, αλλά μπορεί και να διεκδικήσει και κάτι ακόμα καλύτερο.

Την δεύτερη αγωνιστική (9-10 Ιανουαρίου) διεξάγονται οι εξής αναμετρήσεις:

Όμιλος Ε’

Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ – Μπαρτσελόνα

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός

Λαμποράλ Κούτσα – Παναθηναϊκός

Αναντολού Εφές – Μάλαγα

Όμιλος Στ’

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Λοκομοτίβ Κουμπάν

Μπάγερν Μονάχου – Παρτιζάν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις Κάουνας

Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατασαράι

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.