Συντριβή και από την Εφές και κατρακύλα δίχως τέλος

Written by  Νοε 07, 2019

Ο Ολυμπιακός ήταν για μια ακόμα φορά άνευρος, άστοχος και χωρίς ουσιαστικό αγωνιστικό πλάνο, υπέκυψε στις άγριες ορέξεις των Λάρκιν και Μισιτς, γνώρισε μία ακόμα ήττα, αυτή τη φορά από την Αναντολού Εφές με 67-86, υποχώρησε στο 2-5 και συνεχίζει να προβληματίζει για το πού θα σταματήσει αυτή η κάκιστη εικόνα που εμφανίζει μέχρι σήμερα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν κανονικό μπάσκετ μόνο στην πρώτη περίοδο, όμως, στο δεύτερο δεκάλεπτο εμφάνισαν σημεία διάλυσης, δέχθηκαν επιμέρους σκορ 11-32 και έκτοτε ακολουθούσαν στο σκορ προσπαθώντας με σπασμωδικές κινήσεις να επανέλθουν, χωρίς να καταφέρουν τίποτα ουσιώδες.

Στον αντίποδα, η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, έδειξε ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα και με το δίδυμο Λάρκιν-Μίσιτς να πετάει φωτιές, σημειώνοντας μαζί 51 πόντους, εκτέλεσε τους «ερυθρόλευκους» με 12/22 τρίποντα (οι δυο τους είχαν συνολικά 8/9) και ανέβηκε στο 5-2 συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε υπομονετικός και με προσήλωση στην άμυνα, καταφέρνοντας να πάρει από νωρίς μια διαφορά (9-4), με την Εφές να βρίσκει σκορ από τα 6,75μ. για να περάσει μπροστά με 9-10 και το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο, μέχρι ο Ρότσεστι με ένα εντυπωσιακό τετράποντο να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 24-21.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, με την Εφές να το εκμεταλλεύεται και με σερί 8-1 να πάρει προβάδισμα 25-29 και μαζί και το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Η τουρκική ομάδα έπαιζε μυαλωμένα και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και έφτασε το +8 (28-36), ενώ με τον Ολυμπιακό να πελαγοδρομεί, έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 11-0 στο τέλος του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διαφορά 18 πόντων (35-53).

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να πιέσει στην άμυνα και να τρέξει στο γήπεδο, καταφέρνοντας να μειώσει τη διαφορά στους 11 (43-54), όμως, η Εφές δεν είναι ομάδα που μπορεί κάποιος να της γυρίσει εύκολα παιχνίδι, έστειλε γρήγορα ξανά τη διαφορά στους 16 πόντους (45-61), με τους «ερυθρόλευκους» παρ’ όλα αυτά να κάνουν καλό τελείωμα και με μεγάλο τρίποντο στου Πολ στην λήξη, να μειώνουν στους 9 (58-67).

Με νέο τρίποντο του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός μείωσε στους 6 (61-67) και το ΣΕΦ πήρε πρόσκαιρα… φωτιά, ωστόσο, η Εφές δεν είχε όρεξη να ρισκάρει και με τον Μίσιτς να πυροβολεί από παντού, ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 13 (63-76) και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών για ανατροπή.

Η διαφορά έφτασε στο τέλος τους 19 πόντους, με τρίποντο του Σίνγκλετον στην εκπνοή, που αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, γράφοντας το τελικό 67-86 που αποτύπωσε μία ακόμα βαριά ήττα για την ελληνική ομάδα.

Όλη τη ζημιά την έκαναν οι εκπληκτικοί Βασίλιε Μίσιτς, ο οποίος τελείωσε με 27 πόντους (6/9 δίποντα, 4/5 τρίποντα) με 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Σέιν Λάρκιν που ολοκλήρωσε με 24 πόντους (4/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 7/9 βολές), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σε μια εντυπωσιακή παράσταση για την τουρκική ομάδα.

Ο Ροντρίκ Μπομπουά είχε επίσης 10 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ για την Εφές, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να προσθέτει 10 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από το νέο ναυάγιο του Ολυμπιακού, διασώθηκε ο Μπράντον Πολ με 15 πόντους (4/8 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ένα ακόμα double-double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 35-53, 58-67, 67-86

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.