Αυλαία για τους ομίλους της Ευρωλίγκα

Written by  Δεκ 19, 2013

Σε μια αμφιλεγόμενη διαδικασία υπό την σκληρή κριτική που δέχεται η διοργανώτρια αρχή που δεν δήλωσε όλα τα παιχνίδια την ίδια μέρα και ώρα, αφού στους περισσότερους ομίλους δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα που θα αναδείξει τις περισσότερες από τις ομάδες που θα προκριθούν στο top 16.

 

Από τις 9 προηγούμενες αγωνιστικές το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι ο Ολυμπιακός ως πρώτος του ομίλου του θα βρεθεί στον πέμπτο όμιλο του top 16, ενώ οι επίσης πρώτες στους ομίλους τους Ρεάλ και Μακάμπι θα συναντηθούν στον έκτο όμιλο μαζί με την Γαλατά που κατέλαβε την δεύτερη θέση στον όμιλο των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, ακόμα και όσες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, η τελική τους κατάταξη και αυτή που θα καθορίσει σε ποιον όμιλο θα συνεχίσουν θα κριθεί από τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής. Μοναδικό μελανό σημείο, για το οποίο έχει λόγο και ο Παναθηναϊκός να διαμαρτύρεται, το γεγονός ότι η Ευρωλίγκα δεν όρισε όλους τους αγώνες την ίδια ώρα, ενώ ειδικά για το παιχνίδι του «τριφυλλιού», οι ομάδες οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν μαζί του για την τελική κατάταξη, δεν αγωνίζονται καν την ίδια μέρα.

Για τον πρώτο όμιλο, η Παρτιζάν παίζει τις τελευταίες της ελπίδες απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που με νίκη θα κατακτήσει την δεύτερη θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα φέρει η Μπαρτσελόνα, η οποία ζητά τη νίκη απέναντι στη Μπουντιβέλνικ, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της Φενερμπαχτσέ/Ουλκέρ στην Γαλλία με τη Ναντέρ, ώστε να έχει ελπίδες για την πρώτη θέση στον όμιλο. Η τουρκική ομάδα με νίκη δεν χάνει την πρωτιά, την οποία διατηρεί ακόμα και σε ήττα, σε περίπτωση που ισοβαθμήσει με την ΤΣΣΚΑ.

Για τον δεύτερο όμιλο, εκτός από την Ρεάλ που κυριάρχησε στις εννέα προηγούμενες αγωνιστικές, τέσσερις ομάδες θα δώσουν σκληρή μάχη για τα τρία εισιτήρια που απομένουν για το top 16. Το πιο δύσκολο έργο έχει η Αναντολού Εφές που φιλοξενεί την «Βασίλισσα», ενώ η Μπάμπεργκ θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της θα πρόκριση μόνο εάν νικήσει εντός έδρας την Ζαλγκίρις. Η Αρμάνι Μιλάνο θα έχει την ευκαιρία να γνωρίζει τις πιθανότητές της, αφού αγωνίζεται αύριο εκτός έδρας με την αδιάφορη Στρασμπούργκ.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται απέναντι στην μοναδική ομάδα του τρίτου ομίλου που έχει αποκλειστεί και δεν έχει ελπίδες πρόκρισης κι έτσι το παιχνίδι του αναμένεται ελεύθερο και θεαματικό. Αντίθετα, Σιένα και Μάλαγα θα δώσουν την τελευταία τους μάχη, αφού ο ηττημένος χάνεται μια που αύριο αγωνίζεται η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην αδιάφορη Γαλατασαράι που έχει ήδη κατοχυρώσει την δεύτερη θέση.

Στον όμιλο του Παναθηναϊκού, τέλος, το «τριφύλλι» υποδέχεται τη Μακάμπι που έχει ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση και θα διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές του ακόμα και για τη δεύτερη θέση, ενώ την ίδια ώρα οι αδιάφοροι Ερυθρός Αστέρας και Λιέτουβος Ρίτας που ήδη ετοιμάζουν τα πλάνα τους για το Eurocup θα δώσουν αγώνα γοήτρου για την τελευταία αγωνιστική. Το… σκάνδαλο του ομίλου είναι ότι οι δύο ομάδες που διεκδικούν μαζί με τον Παναθηναϊκό την τελική κατάταξη από την δεύτερη ως την τέταρτη θέση αγωνίζονται αύριο και έχουν την…πολυτέλεια, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα των αποψινών αγώνων, να επιλέξουν σε ποιον όμιλο θα βρεθούν στο top 16.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.