Στην «διαβολοβδομάδα» έπαιξε σαν… Ολυμπιακός

Written by  Μαρ 19, 2019

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, θύμισε έπειτα από καιρό τον καλό του εαυτό και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου που έπαιζε τα… ρέστα της για την πρόκριση στα play off, παίρνοντας την νίκη με 89-69 που τους διατηρεί στις θέσεις των play off και ξεκινώντας στην τελευταία φετινή «διαβολοβδομάδα» που θα κρίνει πολλά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με αρκετή περισσότερη ενέργεια από ό,τι είχαν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, έτρεξαν σε όλο το γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, μάζεψαν πολλά περισσότερα ριμπάουντ (38-21), ενώ παρά τις απουσίες του Γιάνις Στρέλνιεκς και του Βασίλη Σπανούλη, τη θέση του οποίου πήρε ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, δεν τους έλειψε το καθαρό μυαλό και η δημιουργία, μοιράζοντας συνολικά 15 ασίστ.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε το 14-13, παραμένει στις θέσεις της πρώτης οκτάδας, ενώ πλέον την Πέμπτη στα Κανάρια Νησιά (σ.σ. η αποστολή θα ταξιδέψει αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης) θα προσπαθήσει να πάρει μια ακόμα νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στον στόχο.

Αντίθετα, η Μπάγερν με την ήττα αυτή έμεινε στο 12-14 και φαίνεται πως αποχαιρετά το όνειρο των play off, αφού οι αγωνιστικές που απομένουν δεν φτάνουν για να καλύψει τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω τους.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπως σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague και του Eurocup τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου, ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι, που δεν σεβάστηκαν την στιγμή, γνωρίζοντας την αποδοκιμασία της μεγαλύτερης πλειονότητας των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το ιδανικότερο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, όταν μ κυρίαρχο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ κάτω από τα καλάθια προηγήθηκαν με 14-2 μόλις στο 2’ και έκλεισαν με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο δεκάλεπτο με διπλάσιο σκορ (20-10).

Με δυο γρήγορα τρίποντα η Μπάγερν μείωσε σε 20-16, αλλά ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ καλά στο παρκέ και με ένα πολύ γρήγορο 12-0 έστειλε τη διαφορά στο +16 (32-16) και έγινε το αφεντικό της αναμέτρησης.

Η κακή περιφερειακή άμυνα των «ερυθρολεύκων», όμως, έφερε πολλά μακρινά σουτ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, στην επίθεση οι Πειραιώτες πετούσαν… φωτιές, έφτασαν το +19 (50-31) και κάπως έτσι έκλεισαν ένα από τα καλύτερα φετινά τους ημίχρονα.

Η διαφορά έφτασε το +22 με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (55-33), με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με σερί 7-0 για το 55-40, ενώ με το χαλάρωμα των παικτών του Ολυμπιακού μείωσαν και σε 58-44, αλλά στο σημείο εκείνο η ελληνική ομάδα απάντησε με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0, έστειλε τη διαφορά στο +27 (71-44) και έκοψε εντελώς τα φτερά της Μπάγερν.

Η διαφορά έφερε μια σημαντική χαλάρωση, με την Μπάγερν να μειώνει την έκταση της ήττας τους και να αποχαιρετά την πρόκριση με ψηλά το κεφάλι, ενώ ο Ντέηβιντ Μπλατ είχε την ευκαιρία να δώσει στον Ποκουσέφσκι την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, με τον νεαρό γκαρντ, μάλιστα, να πετυχαίνει τον πρώτο πόντο της καριέρας του, διαμορφώνοντας το τελικό 89-69.

Ο Ζακ Λεντέι με 23 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να έχει 20 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Μπριάντε Γουέμπερ είχε και πάλη καλή παρουσία με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ πληθωρική παρουσία είχε και ο Κώστας Παπανικολάου με 5 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Για την Μπάγερν, ο Πέττερι Κόπονεν σημείωσε 15 πόντους με 5/6 τρίποντα, ο Ντέβιν Μπούκερ είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Νιχάντ Ντέντοβιτς τελείωσε με 10 πόντους και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 50-31, 72-48, 89-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.