Πιθανή η επιστροφή Παπανικολάου στο ΣΕΦ

Written by  Δεκ 13, 2013

Ο Κώστας Παπανικολάου θα επιστρέψει στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, αφού η Μπαρτσελόνα θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει στον όμιλο των «ερυθρολεύκων» στο top 16 της Ευρωλίγκα την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρώτη θέση.

 

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χθεσινής ημέρας, οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 79-65 και με αυτή την ήττα ισοβάθμησαν με τη ρωσική ομάδα. Στον πρώτο γύρο, ωστόσο, οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 79-70, αποτέλεσμα που τους οδηγεί στην τρίτη θέση του ομίλου και, εφόσον την τελευταία αγωνιστική δεν αλλάξει κάτι, στον όμιλο, όπου θα συμμετάσχει και ο Ολυμπιακός στο top 16. Στον ίδιο όμιλο, ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη έγινε από την Παρτιζάν, η οποία με την απίστευτη εκτός έδρας νίκη της επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ με 77-79 όχι μόνο αφήνει μαθηματικά σενάρια για την πρώτη θέση, αλλά διεκδικεί την πρόκρισή της την τελευταία αγωνιστική, απέναντι στην Ναντέρ, που θα αγωνιστεί στην έδρα της με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την ώρα που η σερβική ομάδα θα αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στον δεύτερο όμιλο, η μάχη θα κριθεί ως το τέλος, με την Ζαλγκίρις Κάουνας να κερδίζει μία εβδομάδα…ζωής ακόμα με τη νίκη της επί της Αναντολού Εφές με 65-63, που την έφερε στην ισοβαθμία με την τουρκική ομάδα με 4-5.

Προβάδισμα για την πρόκριση από τον όμιλο του Ολυμπιακού πήρε η Μάλαγα με τη νίκη της με 77-72 επί της Μπάγερν Μονάχου, με τους ηττημένους να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο top 16 στην παρθενική τους εμφάνιση. 

Φωτιά στον όμιλο του Παναθηναϊκού, όμως, έβαλε και η μεγάλη νίκη του αδιάφορου Ερυθρού Αστέρα επί της Λαμποράλ Κούτσα με 81-65, ρίχνοντας την ισπανική ομάδα που διεκδικεί την τρίτη θέση μαζί με τους «πράσινους» στο 5-4. Με νίκη απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν απόψε ο Παναθηναϊκός, την ξεπερνά στην ισοβαθμία, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει καλύτερη διαφορά πόντων, ενώ, ταυτόχρονα, αποφεύγει τη διασταύρωση με τον Ολυμπιακό στο top 16. Η ρωσική ομάδα θέλει μόνο τη νίκη για να διεκδικήσει τις λίγες ελπίδες που της απέμειναν για την πρώτη θέση, έπειτα από την αγχωτική νίκη της Μακάμπι επί της Λιέτουβος Ρίτας με 78-71, σε έναν αγώνα όπου ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αποχώρησε τραυματίας από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.