Βραδιά εκκαθαρίσεων στην Ευρωλίγκα

Written by  Δεκ 12, 2013

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν από τις αποψινές αναμετρήσεις της ένατης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα, καθώς κάθε αποτέλεσμα θα καθορίσει για κάποιες ομάδες την συνέχειά τους στην διοργάνωση.

 

Στον πρώτο όμιλο, αυτόν όπου συμμετείχαν τρεις από τις ομάδες που τα προγνωστικά τις θέλουν να φτάνουν ακόμα και μέχρι το FinalFour, η Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ θέλει τη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν για να «σφραγίσει» και μαθηματικά την πρώτη θέση, την ώρα που στην παγωμένη Μόσχα, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα θα δώσουν την μάχη για την δεύτερη θέση στον όμιλο, με τους «μπλουγκράνα» να έχουν καλύτερο ρεκόρ μέχρι στιγμής. Αύριο, η Μπουντιβέλνικ υποδέχεται την Ναντέρ που έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο top 16, που ήταν εξαρχής και ο μεγάλος στόχος της στη διοργάνωση.

Στον δεύτερο όμιλο, με την Ρεάλ να έχει προ πολλού καθαρίσει την πρώτη θέση του ομίλου, το ενδιαφέρον προσανατολίζεται στις ομάδες που θα την ακολουθήσουν στο top 16. Η Ζαλγκίρις με ρεκόρ 3-5 παίζει τις τελευταίες της ελπίδες απέναντι στην Αναντολού Εφές που με 4-4 αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Με νίκη η τουρκική ομάδα διασφαλίζει την πρόκρισή της, κάτι που δεν ισχύει για την Ζαλγκίρις που για να είναι σίγουρη θα χρειαστεί νίκη και την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας με τη Μπάμπεργκ που αγωνίζεται αύριο εκτός έδρας με την Αρμάνι Μιλάνο που με ρεκόρ επίσης 4-4 θέλει νίκη για να σιγουρέψει επίσης την πρόκρισή της.

Ο Ολυμπιακός με νίκη απόψε απέναντι στη Σιένα δεν κερδίζει κάτι, αλλά η ιταλική ομάδα θα μείνει πίσω στην διεκδίκηση της πρόκρισης, αφού με ρεκόρ 3-5 ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τις Μάλαγα και Μπάγερν Μονάχου που αγωνίζονται απόψε με το νικητή να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για το top 16, που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Στον τέταρτο όμιλο, οι θέσεις των ομάδων που προκρίνονται έχουν ήδη κριθεί, όμως, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην τελική κατάταξη. Η Μακάμπι που ισοβαθμεί με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά έχει τη διαφορά στα μεταξύ τους ματς, αναμένεται να έχει εύκολο έργο απόψε απέναντι στην ουραγό Λιέτουβος Ρίτας, την ώρα που η ρωσική ομάδα θα υποδεχθεί αύριο τον Παναθηναϊκό. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Λαμποράλ Κούτσα που με νίκη θα πάρει προβάδισμα για την τρίτη θέση του ομίλου την οποία διεκδικεί από τον Παναθηναϊκό

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.