Ενός λεπτού σιγή για τον Μαντέλα

Written by  Δεκ 12, 2013

Τον εκλιπόντα ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, θα τιμήσει η Ευρωλίγκα στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της ένατης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, τηρώντας ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη των αγώνων.

 

Ο ίδιος ο Μαντέλα, ο οποίος έφυγε πλήρης ημερών πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 95 ετών ήταν από τους πρωτοπόρους της προώθησης του αθλητισμού ως μέσο για την ειρήνη, την συνοχή και την ενσωμάτωση μεταξύ των λαών.

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και να καταρρίψει όλα τα εμπόδια και να ενώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τέτοιον τρόπο που λίγα πράγματα μπορούν. Μιλάει στους νέους όλου του κόσμου σε μια γλώσσα που την καταλαβαίνουν. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πολύ δυνατό μέσο για να επιδείξουμε ενότητα».

Η Euroleague Basketball και το Ίδρυμα Μαντέλα, 46664, έχουν συνεργαστεί σε πολλές περιστάσεις, χρησιμοποιώντας το μπάσκετ για να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δωρεές στον αγώνα κατά του ιού HIV/AIDS που επηρεάζουν κυρίως τις φτωχές κοινωνίες.  

Όπως ανακοίνωσε, η Euroleague Basketball, οι σύλλογοι, οι παίκτες και οι προπονητές, θα συνεργαστούν σαν μία ομάδα για να συνεχίσουν τον αγώνα για την ένωση των ανθρώπων γύρω αό το αγαπημένο τους σπορ, το μπάσκετ. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.