Ο «Ζοτς» επιστρέφει στην Ελλάδα!

Written by  Δεκ 07, 2013

Με την ολοκλήρωση της όγδοης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν οι πρώτοι συνδυασμοί στους ομίλους του top 16 με την διασταύρωση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη «κλειδώσει» και να είναι ορατή και η επιστροφή του στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, εφόσον οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να αναρριχηθούν στην τρίτη θέση του ομίλου τους.

 

Για τον πρώτο όμιλο, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πέρασε από την έδρα της ΤΣΣΚΑ με 74-78 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση του ομίλου της, που την φέρνει στο top 16 αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό. Μαζί της, θα πάρει, όπως όλα δείχνουν και την ΤΣΣΚΑ, εφόσον η ρωσική ομάδα δεν καταφέρει να ξεπεράσει την Μπαρτσελόνα, η οποία από την πλευρά της νίκησε πολύ δύσκολα την Ναντέρ εκτός έδρας με 78-82 και πήρε εκδίκηση για την εντός έδρας ήττα της στον πρώτο γύρο. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται στη Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα, σε μια αναμέτρηση που θα καθορίσει ουσιαστικά και την τελική κατάταξη στον όμιλο.

Με τη νίκη του επί του Ερυθρού Αστέρα ο Παναθηναϊκός για τον εξασφάλισε την πρόκρισή του στο top 16, αφού άφησε πίσω του τη σερβική ομάδα στον τέταρτο όμιλο, ενώ με την τωρινή κατάταξη και την τέταρτη θέση που καταλαμβάνει, θέτει υποψηφιότητα για να βρεθεί στον ίδιο όμιλο με Ολυμπιακό και Φενέρ. Όλη η μπασκετική Ευρώπη ανυπομονεί για την πιθανή επιστροφή του «Ζοτς» στο γήπεδο όπου δοξάστηκε όσο κανένας, αλλά και την υποδοχή που θα κάνουν οι φίλαθλοι της ομάδας στον άνθρωπο που την μετέτρεψε στην πιο επιτυχημένη ομάδα της 20ετίας.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ερχόμενη αγωνιστική την πρωτοπόρο μαζί με την Μακάμπι, Λοκομοτίβ Κουμπάν και εφόσον νικήσει θα έχει ελπίδες να περάσει την τελευταία αγωνιστική την Λαμποράλ Κούτσα, η οποία χθες πέρασε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην ουραγό Λιέτουβος Ρίτας, την οποία και νίκησε με 79-63.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει εξασφαλίσει από τον πρώτο γύρο την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις παραμένει ανοικτή, ενώ το ενδιαφέρον κορυφώθηκε μετά την εκτός έδρας νίκη της Μπάμπεργκ επί της Αναντολού Εφές με 78-89, με την οποία έβαλε φωτιά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Τέσσερις ομάδες (Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Ζαλγκίρις, Μπάμπεργκ) διεκδικούν τις τρεις θέσεις που οδηγούν στο top 16 και κανείς δε μπορεί να κάνει προβλέψεις για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Ακόμα πιο μπλεγμένα είναι τα πράγματα στον τρίτο όμιλο, αφού με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει από καιρό την πρώτη θέση, όλες οι ομάδες έχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, με την μάχη να προβλέπεται σκληρή μέχρι το τέλος για το ποιος θα ακολουθήσει στην επόμενη φάση.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.