Μάχη μέχρι το τέλος στην Ευρωλίγκα

Written by  Δεκ 06, 2013

Μπορεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου να αναδείχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη ως το καλύτερο της αγωνιστικής –και πώς να μην ήταν, άλλωστε – η πρώτη μέρα του όγδοου γύρου της Ευρωλίγκα, ωστόσο, είχε εξίσου ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

 

Στον πρώτο όμιλο, η Παρτιζάν Βελιγραδίου επικράτησε σχετικά εύκολα της Μπουντιβέλνικ και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στο top 16, αφού με το 2-6 της και ελπίζοντας σε ήττα της Ναντέρ απόψε από την Μπαρτσελόνα, που θα αναζητήσει την εκδίκηση για την ήττα της στον πρώτο γύρο, μπορεί να διεκδικήσει την πολυπόθητη τέταρτη θέση του ομίλου. Στην κορυφή, δεσπόζει η μάχη της ΤΣΣΚΑ με τον Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπου με νίκη των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με πιθανή νίκη των Καταλανών, οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Για τον δεύτερο όμιλο το ρεκόρ που σημειώθηκε ήταν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με διαφορά μικρότερη των 20 πόντων σε αγώνα της στην Ευρωλίγκα, όπου μαζί με τον Ολυμπιακό, παραμένουν οι μοναδικές αήττητες ομάδες τόσο στη διοργάνωση, όσο και στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Η Ρεάλ επικράτησε εκτός έδρας της Αρμάνι Μιλάνο με 71-78 την ώρα που στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Στρασμπούργκ έκλεψε στην κυριολεξία τη νίκη μέσα από τα χέρια της Ζαλγκίρις με 77-76. Με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα δύο πόντων με καλάθι εκτός ισορροπίας του Ντέντμποντ, οι γηπεδούχοι πήραν τάιμ άουτ στα 2,3’’ και με τρίποντο του Λούις Κάμπελ πήραν τη νίκη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, η Μπάμπεργκ φιλοξενείται από την Αναντολού Εφές που με νίκη επισφραγίζει την πρόκρισή της στο top 16.

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού, η Γαλατασαράι σφράγισε το εισιτήριό της για τον επόμενο γύρο με την νίκη της επί της Μάλαγα και πλέον έχει και το πλεονέκτημα για την δεύτερη θέση, ενώ την ίδια ώρα, στη Φλορεντία παιζόταν ένα δραματικό παιχνίδι, με τον Βιτζιάνο να πετυχαίνει το νικητήριο τρίποντο της Σιένα 1,1’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης με την Ζιέλονα Γκόρα και να δίνει την τρίτη νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για τους Ιταλούς.

Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού, τέλος, η Μακάμπι ανέκτησε την πρώτη θέση, όπου συγκατοικεί με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, την οποία νίκησε με 75-73 με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να κάνει εξαιρετική εμφάνιση με 15 πόντους. Απόψε, εκτός από την μάχη του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, η Λαμποράλ Κούτσα φιλοξενεί την ουραγό του ομίλου Λιέτουβος Ρίτας και με νίκη ανεβάζει τις πιθανότητές της ακόμα και για την πρώτη θέση του ομίλου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.