«Χάλκινη» η Ζαλγκίρις!

Written by  Μάι 20, 2018

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η ξέφρενη πορεία της Ζαλγκίρις Κάουνας στη φετινή Ευρωλίγκα, αφού στον μικρό τελικό του Final-4 του Βελιγραδίου επικράτησε με 79-77 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

 

Παρά το γεγονός πως οι Λιθουανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης μέχρι και τα μέσα της τέταρτης περιόδου, στέλνοντας τη διαφορά ακόμη και πάνω από τους 20 πόντους, τόσο η ευστοχία των Ρώσων από το τρίποντο, όσο και τα συνεχόμενα δικά τους λάθη, επέτρεψαν στην ομάδα της Μόσχας να διεκδικήσει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Με 11.3’’ να απομένουν και μετά από άστοχο σουτ του Μίτσιτς, ο Κουλάγκιν αστόχησε με τη σειρά του σε τρίποντο που θα έδινε το προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ. Μετά τις δύο χαμένες βολές του Ντέιβις και το σουτ απελπισίας του Αντόνοφ πίσω από το κέντρο, η Ζαλγκίρις πανηγύρισε μια αγχωτική μεν, σπουδαία δε, νίκη.

 

Γιανκούνας και Μίτσιτς πρώτοι σκόρερ για το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 15 πόντους έκαστος, ενώ από πλευράς ηττημένων Χάντερ και Κουλάγκιν πέτυχαν από 14 πόντους.

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις Κάουνας 77-79

 

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 35-41, 48-69, 77-79

 

 

 

Πηγή φωτο: http://www.gazzetta.gr/basketball/euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.