Άνετα τη νίκη, αγωνία ως το τέλος για το πλεονέκτημα

Written by  Μαρ 30, 2018

Εύκολα και ξεκούραστα ο Παναθηναϊκός Superoods έκανε το καθήκον του στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και επικράτησε της Βαλένθια με 75-56, ωστόσο, η νίκη της Ρεάλ στο Βελιγράδι δεν του αφήνει πολλά περιθώρια να χαρεί, αφού πλέον οι πιθανότητές του να «κλέψει» το πλεονέκτημα έδρας μειώθηκαν αισθητά.

Αυτό που απομένει για την ελληνική ομάδα είναι να παίξει για τη νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και να ελπίζει σε ήττα της Ρεάλ από την Μπασκόνια ή, εφόσον δεν συμβεί αυτό, ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις, ενώ δεν λείπει και το σενάριο που θέλει αναμέτρηση «αιωνίων» στα προημιτελικά.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι, δεν έχασαν το προβάδισμα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, είχαν σταθερά διψήφιες διαφορές και έδειξαν διάθεση να απολαύσουν το παιχνίδι και να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους τους που γέμισαν το γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φορτσάτος και προηγήθηκε νωρίς με 11-3 και έδειξε ότι θα έχει εύκολο έργο στο κατάμεστο και πάλι ΟΑΚΑ. Με μπόλικη ενέργεια από τους Αντετοκούνμπο και Γκιστ, η διαφορά έφτασε και τους 14 πόντους (20-6) και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ξεκούραστα για τους «πράσινους» με 23-13.

Η συνέχεια δεν ήταν καλή, με την Βαλένθια να καταφέρνει να μειώσει ακόμα και στο καλάθι (25-23), όμως, ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε, ανέβασε γρήγορα ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-23) και το ημίχρονο έληξε με διαφορά ασφαλείας (40-31).

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν αρκετή διάθεση και αυτό φάνηκε με το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, όταν και ανέβασαν τη διαφορά άνετα στους 17 πόντους (53-36) και έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη.

Έχοντας στο μυαλό τους να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων κατέβασαν ταχύτητα και η Βαλένθια μείωσε και πάλι στο δεκάλεπτο στους 10 (57-47), αλλά οι «πράσινοι» χωρίς να πατήσουν πολύ το… γκάζι, έφτασαν εύκολα στο τελικό 75-56 που τους φέρνει στο 18-11 και ξανά στην ισοβαθμία με την Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Ο Νικ Καλάθη βρέθηκε σε μια ακόμα μεγάλη βραδιά με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ο Άντριαν Πέιν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ενσωματώθηκε στην ομάδα με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον και ο Μάικ Τζέημς είχαν από 11 πόντους.

Για την Βαλένθια, που δεν έδειξε ιδιαίτερα στοιχεία, ο μόνος που έφτασε σε διψήφια συγκομιδή πόντων ήταν ο… παλιός γνώριμος Έρικ Γκριν που σημείωσε 10 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 40-31, 57-47, 75-56

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.