Στο τέλος τον κερδίζουν πάντα οι Γερμανοι

Written by  Δεκ 15, 2017

Ο Ολυμπιακός κλώτσησε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, αφού στην τελευταία περίοδο έπαθε ολικό μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει μία ακόμα ήττα από την Μπάμπεργκ, αυτή τη φορά με 67-65 και να χάσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα της Φενερμπαχτσέ και να αυξήσει τη διαφορά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι μέχρι το 34’ όταν και προηγήθηκε με 52-62 και έδειχνε ικανός να σπάσει την αρνητική παράδοση. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, όμως, ο Ολυμπιακός… έφυγε από το γήπεδο, έχασε εντελώς την επαφή με το σκορ, αφού έμεινε άποντος για περίπου 6, δέχθηκε ένα αναπάντητο 15-0 και τελικά γνώρισε την ήττα που τον αφήνει στο 9-3 πριν από την πιο δύσκολη… διαβολοβδομάδα που ακολουθεί.

Το ρίσκο του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ξεκινήσει στην αρχική πεντάδα με τον Μπόγρη, τον Σπανούλη και τον ανέτοιμο Πρίντεζη χρειάστηκε χρόνο για να βρει τα πατήματά του, με τον Ολυμπιακό να χάνει τη μάχη των ριμπάουντ, να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 5-0 και να έχει πρόβλημα με το μαρκάρισμα του Ντορέλ Ράιτ, ο οποίος πέτυχε τους 9 πρώτους πόντους της ομάδας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απελπιστικά άστοχοι (5/17 σουτ), έχασαν τα ριμπάουντ (7-13), ωστόσο, η αστοχία της Μπάμπεργκ στις βολές βοήθησε ώστε η διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου να είναι στην ελάχιστη τιμή της (15-14).

Με 5 συνεχόμενους πόντους του Κάιλ Γουίλτζερ, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 15-19, ενώ έχοντας βελτιώσει εντυπωσιακά την άμυνά του, πήρε προβάδισμα με διψήφια διαφορά (19-30) και μπήκε στη θέση του οδηγού.

Η αστοχία, η επιπολαιότητα και τα ανόητα λάθη, ωστόσο, έδωσαν το δικαίωμα στην Μπάμπεργκ να πλησιάσει με 28-32, οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν για να στείλουν τη διαφορά ξανά στους 11 (29-40) και το ημίχρονο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 32-40.

Με σφιχτή άμυνα και καλύτερη διαχείριση των ριμπάουντ και καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Ολυμπιακός έφτασε στο +12 (38-50), ενώ με ρεσιτάλ από τα 6,75 μ. (10/20) διατήρησε τη διαφορά κοντά στα διψήφια επίπεδα ως το τέλος της περιόδου (50-58).

Η κόπωση και η επιπολαιότητα έκαναν την εμφάνισή τους στην τελευταία περίοδο με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να φτάσει στο καλάθι και να κρατά την Μπάμπεργκ σε απόσταση χάρη στην πολύ καλή του άμυνα και την αστοχία των γηπεδούχων, όμως, η γερμανική ομάδα βρήκε δυνάμεις να αντιδράσει και να κάνει σερί 15-0 για να περάσει μπροστά με 67-62 ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση.

Ο Στρέλνιεκς με τρίποντο μείωσε σε 67-65 στα 32’’, ο Χίκμαν αστόχησε και η τελευταία επίθεση ανήκε στους «ερυθρόλευκους» με 10,2’’ για το τέλος.

Στο χρόνο που απέμεινε, όμως, η μπάλα έμεινε στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού και μαζί σταμάτησε το νικηφόρο σερί σε μια έδρα που αποδεικνύεται… ζημιογόνος για την ελληνική ομάδα.

Ο Ντορέλ Ράιτ ήταν ο… δήμιος του Ολυμπιακού, αφού έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι σημειώνοντας 20 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Ογκουστίν Ρούμπιτ είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ πλήγωσε τους πρώην συμπαίκτες του με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για τον Ολυμπιακό που έχασε για ένα ακόμα παιχνίδι τη διαφορά στο τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 11 πόντους με 4 ασίστ, ενώ ο Κάιλ Γουίλτζερ έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με 10 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-40, 50-58, 67-65

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.