Βγαίνουν τα κομπιουτεράκια στην Ευρωλίγκα!

Written by  Νοε 30, 2013

Η έβδομη αγωνιστική της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και ήδη έχουν βρει τα πρώτα δεδομένα για το top 16. Άλλες ομάδες εξασφάλισαν ήδη την πρόκρισή τους, άλλες γνωρίζουν ότι το ταξίδι τελειώνει στην πρώτη φάση, άλλες, όπως ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ καπάρωσαν και την πρωτιά, ενώ οι περισσότερες θα παλέψουν είτε για την πρόκρισή τους είτε για ένα καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο.

 

Η μάχη του πρώτου ομίλου είναι η πιο αμφίρροπη, αλλά, ταυτόχρονα, και η πιο ενδιαφέρουσα, καθώς τρεις ομάδες αγωνίζονται ακόμα και για την πρώτη θέση, ενώ η τέταρτη που έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση δε μπορεί παρά να είναι ρυθμιστής της τελικής κατάταξης.

Η Μπαρτσελόνα με έναν εκπληκτικό Κώστα Παπανικολάου που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα των καταλανών, ανάγκασε την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση με 94-81 και σε συνδυασμό με την νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Μπουντιβέλνικ με 74-82 έφερε αναστάτωση στον όμιλο, δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα, οι Ρώσοι υποδέχονται τη Φενέρ και με νίκη θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Αντίθετα, η Ναντέρ, έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο top 16 και θα παίξει ελεύθερα και χωρίς άγχος μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης.

Μεγάλη μάχη θα γίνει στον δεύτερο όμιλο για την δεύτερη θέση, αφού η Ρεάλ παίζει χωρίς αντίπαλο και με 7-0 έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Αντίθετα, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο και Ζαλγκίρις θα δώσουν μάχη μέχρι το τέλος, ενώ μαθηματικές ακόμα ελπίδες πρόκρισης έχει ακόμα και η Μπάμπεργκ.

Η Αναντολού Εφές δεν είχε δύσκολο έργο απέναντι στην ουραγό Στρασμπούργκ, την οποία νίκησε με 88-65, ενώ η Ζαλγκίρις κατάφερε στο τέλος να πάρει μία πολύτιμη νίκη απέναντι στην Αρμάνι με 73-75 και να αυξήσει τις ελπίδες της αρχικά για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί της Γαλατασαράι έκανε το 7-0 στον όμιλό του, ωστόσο, με την επικράτηση της Σιένα επί της Μπάγερν Μονάχου με 71-62, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση. Η μάχη μέχρι το τέλος θα είναι σκληρή για τις θέσεις που οδηγούν στο top 16, καθώς όλες οι ομάδες έχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός με την ήττα του στη Βιτόρια από την Λαμποράλ Κούτσα, έμπλεξε σε περιπέτειες, αφού πλέον ο αγώνας του την ερχόμενη εβδομάδα με τον Ερυθρό Αστέρα έχει χαρακτήρα ζωής ή θανάτου, μια που και οι σέρβοι θα εξαντλήσουν τις τελευταίες ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αντίθετα, με τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που ακολουθούν, οι «πράσινοι» έχουν ελπίδες ακόμα και για τη δεύτερη θέση.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.