Ευρωλίγκα: Πλησιάζουν τα πρώτα ξεκαθαρίσματα

Written by  Νοε 29, 2013

Ανατροπές επεφύλασσαν οι αναμετρήσεις της πρώτης μέρας της έβδομης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, καθώς όσο περνάει ο καιρός και η πρώτη φάση πλησιάζει προς το τέλος της, κάθε νίκη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στους ομίλους της διοργάνωσης.

 

Η αρχή έγινε από τον πρώτο όμιλο όπου η Ναντέρ με δύο βολές του Μίτσαμ 5,9’’ πριν το τέλος, πήρε τη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν και την εκτόπισε από την τέταρτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο top 16. Απόψε διεξάγεται το ντέρμπι του ομίλου όπου η αήττητη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δοκιμάζεται στην Ισπανία απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με το ενδιαφέρον να είναι έντονο, αφού με νίκη οι φιλοξενούμενοι «κλειδώνουν» την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ με ήττα τα πάντα μένουν ανοικτά στον όμιλο, δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Φενέρ ταξιδεύει στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ. Η ρωσική ομάδα αγωνίζεται σήμερα εκτός έδρας απέναντι στην Μπουντιβέλνικ και θέλει τη νίκη ελπίζοντας σε ήττα των πρωτοπόρων για να μπει και η ίδια σε τροχιά πρώτης θέσης.

Για τον δεύτερο όμιλο, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε ένα ακόμα εύκολο βράδυ, απέναντι στην Μπάμπεργκ, της οποίας επικράτησε με 69-89 με ένα καταπληκτικό σερί 17-0 στην τελευταία περίοδο, όταν και καθάρισαν τη νίκη και, ταυτόχρονα και την πρώτη θέση στον όμιλο. Απόψε για τον ίδιο όμιλο, η Αναντολού Εφές υποδέχεται την ουραγό Στρασμπούργκ, ελπίζοντας στη νίκη που θα της δώσει ελπίδες για τη δεύτερη θέση, που θα οδηγήσει στον όμιλο του Ολυμπιακού στο top 16, ενώ με τον ίδιο στόχο, η Ζαλγκίρις Κάουνας που έχει χάσει έδαφος, υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού, η Μάλαγα πέρασε εύκολα από την έδρα της Ζιέλονα Γκόρα με 67-84 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, ενώ απόψε, η Σιένα θα παίξει τα «ρέστα» της απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία με ρεκόρ 3-3 αναζητά τη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στον στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο top 16.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε με την Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια με φόντο τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρόκριση, ωστόσο, ήδη από χθες η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία διέσυρε εκτός έδρας την Λιέτουβος Ρίτας με 53-84, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Μαζί της θα βρίσκεται και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έκανε προσπάθεια να αυτοκτονήσει στην «Χάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου, όταν απώλεσε διαφορά 18 πόντων, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 76-78 απέναντι στον μαχητικό Ερυθρό Αστέρα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.