Αγχωμένο 2-0 στην επιστροφή στο ΣΕΦ

Written by  Οκτ 20, 2017

Ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε απέναντι στην πολύ καλά διαβασμένη Ουνικάχα Μάλαγα, όμως, στο τέλος, η εμπειρία και οι προσωπικότητες που διαθέτει του χάρισαν τη νίκη με 80-75 και χαροποίησε το κοινό του στην πρώτη τους φετινή… συνάντηση στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά το παιχνίδι παίρνοντας διαφορά ακόμα και 15 πόντων, όμως, εμφάνισαν πολλά κενά διαστήματα, έχασαν τα ριμπάουντ (27 έναντι 34), υπέπεσαν σε 14 λάθη και επέτρεψαν στην ισπανική ομάδα να μειώσει και να διεκδικήσει τη νίκη.

Παρ’ όλα αυτά, στο τέλος κατάφεραν να επικρατήσουν, κάνοντας το 2-0 στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, πριν από την πρώτη… διαβολοβδομάδα που ακολουθεί με ταξίδι στο Ισραήλ και την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα με την Χίμκι στις επόμενες δυο αγωνιστικές.

Απόντες για ένα ακόμα παιχνίδι, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Βασίλης Σπανούλης, καθώς και ο Κιμ Τιλί, ο οποίος θα χάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της σεζόν.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος βράβευσε τον Γκεόργκι Σερμαντίνι για την προσφορά του στην ομάδα που κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη Ευρωλίγκα το 2013 στο Λονδίνο.

Με πολύ πιεστική άμυνα από το πρώτο δευτερόλεπτο και με διάθεση να τρέξει στην επίθεση, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και πήρε προβάδισμα 7 πόντων μόλις στο 3’ (9-2), ενώ κυριαρχώντας σε κάθε σημείο του παρκέ, έφτασε το +15 (19-4) και, παρά το γεγονός ότι παρασύρθηκε σε λάθη από τον ενθουσιασμό του, έκλεισε ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 21-11.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Μάλαγα προσπάθησε να χτυπήσει μέσα στο καλάθι, εκεί όπου ο Όγκουστιν κι ο Μούσλι προκαλούσαν προβλήματα στους ψηλούς του Ολυμπιακού.

Παρ’ όλα αυτά, οι Πειραιώτες, εκμεταλλευόμενοι την καλή μέρα, στην οποία βρέθηκαν οι περιφερειακοί, διατήρησαν διψήφια διαφορά, ωστόσο, και πάλι πριν το τέλος της περιόδου έχασαν την αυτοσυγκέντρωση επιτρέποντας στην ισπανική ομάδα να μειώσει σε 37-33 στο ημίχρονο.

Ο Χόλις Τόμπσον μπήκε «καυτός» στο δεύτερο ημίχρονο και με 7 συνεχόμενους πόντους βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει και πάλι το +11 (46-35) και διατηρώντας το παιχνίδι στο δικό του ρυθμό, να φτάσει στο τέλος της περιόδου με το υπέρ του σκορ στο 59-47.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 63-48 και έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως, η Μάλαγα απάντησε με σερί 7-0 για να μειώσει σε 63-56 και να χαλάσει το μυαλό των γηπεδούχων. Η ισπανική ομάδα μείωσε ακόμα περισσότερο (65-62), αλλά ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε να μειώσει ακόμα περισσότερο, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στο +7 (75-68) λίγο πριν το παιχνίδι μπει στο τελευταίο του λεπτό.

Στο χρόνο που απέμενε, η Μάλαγα απείλησε με την ανατροπή, ωστόσο, δεν την κατάφερε και ο Ολυμπιακός πήρε την αγχωτική, αλλά υπερπολύτιμη νίκη για τη συνέχεια με σκορ 80-75.

Ο Χόλις Τόμπσον ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδωσε μάχες κάτω από τα καλάθια σημειώνοντας 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 9 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 9 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Μπράιαν Ρόμπερτς είχε επίσης 9 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την Μάλαγα, ο Ρέι ΜακΚάλουμ είχε 14 πόντους, ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς 14 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Τζέημς Όγκουστιν 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα και ο Ντέγιαν Μούσλι 12 πόντους με 7 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 37-33, 59-47, 80-75

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.