Ήττα στην πρεμιέρα για Φενερμπαχτσέ, δύσκολα η ΤΣΣΚΑ, άνετα Ρεάλ και Μακάμπι

Written by  Οκτ 13, 2017

Η Ευρωλίγκα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς όλες οι αναμετρήσεις είχαν έντονο ενδιαφέρον και θέαμα, μεγάλες εμφανίσεις, προμηνύοντας μια ακόμα συναρπαστική σεζόν με πολλές συγκινήσεις. Η Αρμάνι Μιλάνο έχασε την ευκαιρία για ένα μεγάλο «διπλό» στη Μόσχα, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε τις διαθέσεις της περνώντας από την έδρα της Αναντολού Εφές, ενώ η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενερμπαχτσέ, γνώρισε την ήττα από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα… χρειάστηκε για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην εντυπωσιακή στην πρεμιέρα Αρμάνι Μιλάνο, όμως, στο τέλος κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να αποφύγει την… άλωση της έδρας της, επικρατώντας με 93-84.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 16-30 στο πρώτο δεκάλεπτο και έδειξαν ικανοί να κάνουν τη ζημιά στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ωστόσο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να μειώνουν σταδιακά, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου και τελικά πήραν μια πολύ δύσκολη, όπως αποδείχθηκε νίκη.

Το δίδυμο Σέρχι Ροντρίγκεθ – Νάντο Ντε Κολό έπιασε… δουλειά με τον Ισπανό γκαρντ να σημειώνει 20 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Γάλλο να προσθέτει 19 πόντους με 2 ασίστ, όμως, πρωταγωνιστές στη νίκη της ΤΣΣΚΑ ήταν επίσης ο Κόρι Χίγκινς που σημείωσε 21 πόντους με 4 ριμπάουντ, αλλά και ο Γουίλ Κλίμπουρν που έκανε double-double με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Από την Αρμάνι, που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, ο Άντριου Γκάουντελοκ είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ είχε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Αρτούρας Γκουντάιτις σημείωσε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 38-48, 65-64, 93-84

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε με ήττα την προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αφού απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα που επέστρεψε στη διοργάνωση έκανε πολύ κακό τελευταίο δεκάλεπτο, γνωρίζοντας την ήττα με 68-67.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράτοβιτς ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 7 πόντων, όμως, στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι έκαναν εντυπωσιακή επιστροφή στο παιχνίδι και, όχι μόνο ανέτρεψαν το σκορ, αλλά πήραν προβάδισμα με 68-60 μόλις 02:18 πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Η Φενέρ προσπάθησε να κάνει την ανατροπή και να κλέψει το ματς, μείωσε στον πόντο, ενώ έχασε ευκαιρία με τον Κώστα Σλούκα να πάρει τη νίκη, με την Μάλαγα να είναι αυτή που πανηγύρισε την μεγάλη νίκη.

Ο Γκεόργκι Σερμανίνι ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ, με τον Ντέγιαν Μούσλι να προσθέτει 9 πόντους.

Για την Φενερμπαχτσέ, ο Κώστας Σλούκας έκανε μεγάλη εμφάνιση με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Γιαν Βέσελι είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-20. 36-41, 50-57, 68-67

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε φουριόζα στη νέα Ευρωλίγκα, καθώς πέρασε άνετα από την έδρα της Αναντολού Εφές, επικρατώντας με 88-74, με τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι και να αφήνει από νωρίς τα διαπιστευτήριά του για το τι επιφυλάσσει για τη σεζόν.

Ο νεαρός Σλοβένος, με την αύρα του Πρωταθλητή Ευρώπης στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ και με 27 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και συνολικά 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, οδήγησε την Ρεάλ στη νίκη.

Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο και εν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει διψήφιες διαφορές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας τελικά σε μια εύκολη νίκη.

Πολύ καλός ήταν επίσης ο Γκουστάβο Αγιόν, που έκανε double-double με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Άντονι Ράντολφ είχε 12 πότους με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την τουρκική ομάδα, ο Έρικ ΜακΚόλουμ ήταν ασταμάτητος με 26 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Ρίκι Λέντο έφτασε κοντά στο double-double με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 36-45, 56-62, 74-88

Με εκπληκτική απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο και επιμέρους σκορ 12-33, η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρασε από την έδρα της Μπάμπεργκ με 88-71 και επέστρεψε στην Ευρωλίγκα με στόχο να μην επαναλάβει την περσινή καταστροφική χρονιά της.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου, στο οποίο οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια κυριάρχησαν απόλυτα και έφτασαν στην σημαντική νίκη.

Ο Πιερ Τζάκσον έκανε πράγματα και… θαύματα στο παρκέ, σημειώνοντας συνολικά 27 πόντους με 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και έβαλε πλώρη για το κυνήγι του πρώτου τίτλου MVP στη σεζόν.

Καλή απόδοση είχαν και οι Μάικλ Ρολ με 16 πόντους και Άλεξ Τάιους με 12 πόντους.

Από τη Μπασκόνια, η εμφάνιση του Νίκου Ζήση δεν ήταν αρκετή για να συμμαζέψει την κακή εικόνα της ομάδας του στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Έλληνα γκαρντ να σημειώνει 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Λέον Ραντόσεβιτς να προσθέτει 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 36-37, 59-55, 71-88

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.