Όμηρος της… κατάρας του τρίτου δεκάλεπτου

Written by  Δεκ 02, 2016

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πλήρωσε για ένα ακόμα παιχνίδι το κακό του τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 72-57 στην επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ απέναντι στην ομάδα όπου έγραψε ιστορία τα προηγούμενα χρόνια.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι για την αναμέτρηση, ήταν άστοχοι από την περιφέρεια με 4/26 τρίποντα, έχασαν τα ριμπάουντ, ενώ σε μεγάλα διαστήματα, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο όπου η Μπαρτσελόνα έκανε επιμέρους σκορ 21-9 και ανέβασε τη διαφορά στους 17 πόντους, δεν έβρισκαν καθαρό μυαλό τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Εμφανώς επηρεασμένος από την επιστροφή για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους των γηπεδούχων, δεν βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες του, ενώ δεν πήρε τίποτα ούτε από τον Μάικ Τζέημς που ήταν άστοχος με 1/8 σουτ ούτε από τον Κένι Γκέιμπριελ που στο χρόνο που αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να προσφέρει και δείχνει πως χρειάζεται ακόμα χρόνο για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του.

Η Μπαρτσελόνα χτύπησε από το ξεκίνημα μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έδειχνε αδυναμία, με τον Αντέ Τόμιτς να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της, με την ελληνική ομάδα να απαντά με τον Κρις Σίνγκλετον που από την πλευρά του έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες.

Με τις δυο ομάδες να έχουν υψηλά ποσοστά λόγω του παιχνιδιού μέσα στη ρακέτα, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 19-19, όμως, με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε την αστοχία και τις κακές επιλογές του Παναθηναϊκού και άρχισε να «χτίζει» μια διαφορά (33-25 στο 18’).

Η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε στις τελευταίες επιθέσεις πριν το ημίχρονο που έληξε 36-31 υπέρ των γηπεδούχων, ωστόσο, το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και πάλι το κακό του Παναθηναϊκού, καθώς δεν έφτανε εύκολα στο καλάθι, επιτρέποντας στη Μπαρτσελόνα να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να εκτοξεύει τη διαφορά στο +17 (57-40 στο 30’).

Η νίκη είχε πια ξεφύγει και το μόνο που απέμενε για τον Παναθηναϊκό ήταν να προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά, κάτι που δε συνέβη κι έτσι το τελικό 72-57 φέρνει τις δυο ομάδες με ίδιο συντελεστή νικών-ηττών (5-5) μετά από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές.

Ο Τζέημς Φελντείν με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Νικ Καλάθης με 13 πόντους και ο Κρις Σίνγκλετον με 12 πόντους (10 στην πρώτη περίοδο), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα ήταν ό,τι διασώθηκε από την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ενώ από την Μπαρτσελόνα ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Ταϊρίς Ράις με 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ έκαναν τη ζημιά στην ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-31, 57-40, 72-57

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 10, Χολμς, Ντόελμαν, Ντόρσεϊ 4, Κλαβέρ 7, Βεζένκοφ 12, Έρικσον, Όλεσον 6, Κόπονεν 5, Ρένφροε 6, Περπέρογλου 6, Τόμιτς 16

Παναθηναίκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέημς 2, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντείν 13, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης 13

Φωτό: euroleague.net

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.