Πολέμησε και «έφυγε» με αξιοπρέπεια

Written by  Απρ 09, 2016

Έχοντας ήδη χάσει το «τρένο» της πρόκρισης στα play off , ο Ολυμπιακός αναζητούσε μια καλή εμφάνιση και νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το γόητρο και την ικανοποίηση των φιλάθλων του, ωστόσο, η ρωσική ομάδα δεν επέτρεψε αυτή τη χαρά και με την νίκη της με 96-99 ολοκλήρωσε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι των Πρωταθλητών Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αποθεώθηκαν για την προσπάθειά τους και όσα έχουν πετύχει.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν, αλλά είναι αλήθεια ότι όση θέληση και να είχαν η ρωσική ομάδα ήταν ανώτερη και με την νίκη της πήρε και μια άτυπη «εκδίκηση» για τον περσινό αποκλεισμό της από τον τελικό του Final Four απολαμβάνοντας τον πρόωρο αποκλεισμό των περσινών φιναλίστ, οι οποίοι τους έχουν πικράνει ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια.

Το ΣΕΦ δεν γέμισε, παρ’ όλα αυτά όσοι φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο χειροκρότησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τους παίκτες για την προσπάθεια, αλλά και ως αναγνώριση των όσων έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος της αναμέτρησης και παρά την πίκρα του αποκλεισμού, αποθέωσαν τους παίκτες της ομάδας και ζήτησαν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, του τελευταίου στόχου που έχει απομείνει για φέτος στον Ολυμπιακό.

Η απογοήτευση, ωστόσο, από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης ήταν εμφανής με τους παίκτες να έχουν κίνητρο να ικανοποιήσουν τον κόσμο, αλλά το μυαλό να μην βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης.

Η ΤΣΣΚΑ το εκμεταλλεύτηκε και πήρε μια διαφορά 10 πόντων στο 6’ (9-19), έχοντας ξεκινήσει με 6/6 τρίποντα και δεν δυσκολεύθηκε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 25-33.

Πιο ορεξάτος και με μεγαλύτερη ενέργεια ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 11-0 στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου και πέρασε μπροστά με 36-33, όμως, η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε και με σταθερά πολύ καλή επιθετική λειτουργία, πέρασε ξανά μπροστά στο ημίχρονο με 45-50.

Με πολύ πιο βελτιωμένη άμυνα και διάθεση να τρέξει στην επίθεση, ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ (62-58 στο 27’) και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 69-64.

Το σκηνικό άλλαξε εντελώς στην τελευταία περίοδο και η ΤΣΣΚΑ με σερί 4-15 ξαναπήρε μια διαφορά (73-82 στο 35’) και παρέμειναν μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος, αφού, παρά τα τρίποντα του Σπανούλη και του Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πανηγυρίσει έστω μια νίκη-γοήτρου.

Με το τελικό 96-99 ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην προτελευταία θέση του ομίλου με απολογισμό 6 νίκες και 8 ήττες και ολοκληρώνει μια δύσκολη ευρωπαϊκή χρονιά που του αφήνει την πικρή γεύση του αποκλεισμού και πλέον στρέφεται ολοκληρωτικά στο ελληνικό πρωτάθλημα με μόνο στόχο για τη φετινή χρονιά την κατάκτηση και διατήρηση του τίτλου του.

Αν κάποιος μπορεί να βρει ένα θετικό στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, αυτό είναι η επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος με την εμφάνισή του απέδειξε πόσο πολύ έλειψε από την ομάδα του. Ο Αμερικανός στην επανεμφάνισή του ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη που είχε 17 πόντους με 7 ασίστ.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που πλέον επικεντρώνεται στις αναμετρήσεις με τον Ερυθρό Αστέρα για την πρόκριση στο Final Four, ο Νάντο Ντε Κολό σταμάτησε στους 20 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 13 πόντους και 8 ασίστ, ενώ 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ είχε ο Νικίτα Κουρμπάνοφ.

Τα δεκάλεπτα: 25-33, 45-50, 69-64, 96-99

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Όντομ 7, Χάντερ 11, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 17, Στρόμπερι,  Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης 8, Μάντζαρης 12, Γουόρρικ 2, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 18, Παπανικολάου 5

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 20, Κουλάγκιν Τεόντοσιτς 13, Φριτζόν 11, Νίκολς 5, Τζάκσον 13, Λαζάρεφ 4, Βοροβτσέβιτς 10, Χίγκινς 5, Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ 11, Χάινς 7

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.