Η Νταρουσάφακα έστειλε τον Παναθηναϊκό στους «8», κρατά το πλεονέκτημα η Λοκομοτίβ

Written by  Μαρ 31, 2016

Η Νταρουσάφακα έπαιξε για την ιστορία της, αλλά και για τον Παναθηναϊκό και με την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της επί του Ερυθρού Αστέρα, εξασφάλισε για τους «πράσινους» την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν κράτησε εύκολα το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας, ενώ η Μπαρτσελόνα βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά μετά την σαρωτική νίκη της επί της έκπληξης της διοργάνωσης, Μπάμπεργκ.

Με μια εκπληκτική εμφάνιση η Νταρουσάφακα καθόρισε την κατάσταση στον πέμπτο όμιλο, αφού με την ευρεία εκτός έδρας νίκη της επί του Ερυθρού Αστέρα με 61-80 έστειλαν τον Παναθηναϊκό στα play off, χωρίς καν να έχει αγωνιστεί με την Τσεντεβίτα και πλέον η ελληνική ομάδα θα παλέψει για το πλεονέκτημα έδρας. Οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για τη νίκη που θα τους κρατούσε ζωντανούς στο παιχνίδι όχι μόνο της πρόκρισης, αλλά ακόμα και του πλεονεκτήματος, ωστόσο, κατέρρευσαν υπό το βάρος της πίεσης, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η αδιάφορη βαθμολογικά τουρκική ομάδα για να πετύχει μια μεγάλη νίκη για το γόητρό της. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ 27-45 πήραν τη νίκη που δούλεψε και για τον Παναθηναϊκό, που πανηγυρίζει ήδη την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν με 19 πόντους με 4/7 τρίποντα και 5 ασίστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών με τον Τζαμόν Γκόρντον να έχει 14 πόντους με 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα και τον Μίλκο Μπιέλιτσα να συμπληρώνει 13 πόντους με 6 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους, που στο πιο κρίσιμο «ραντεβού» τους τη φετινή σεζόν δεν ήταν συνεπείς, ο Κουίνσι Μίλλερ είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν δυσκολεύθηκε μόνο για ένα ημίχρονο από την Ουνικάχα Μάλαγα, όμως, με ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο 19-5 επικράτησε εύκολα με 81-60 και πλέον κρατάει αποκλειστικά στα χέρια της το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα όλα τα «αστέρια» της και με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να κάνει ένα εντυπωσιακό double-double με 14 πόντους και 10 ασίστ πήρε αυτό που ήθελε και πλέον με νίκη την τελευταία αγωνιστική κατακτά και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας για την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης. Ο Ματ Τζάνινγκ, ο Βίκτορ Κλαβέρ και ο Ράιαν Μπρέκχοφ είχαν από 14 πόντους, ενώ ο Άντονι Ράντολφ είχε 10 πόντους με 8 ριμπάουντ. Ο μόνος που διασώθηκε από τη Μάλαγα ήταν ο Μιντάουκας Κουζμίνσκας με 16 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα δεν είχε διάθεση για αστεία και με μεγάλη εμφάνιση καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο την Μπάμπεργκ και με το τελικό 75-57 θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Ζαλγκίρις Κάουνας για να χάσει την πρόκριση στα play off. Οι «μπλαουγκράνα» έπιασαν από το… λαιμό την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι και δεν της επέτρεψαν να ελπίσει στην απόλυτη υπέρβαση, ξεκαθαρίζοντας πως όσο η κατάσταση περνά από τα χέρια τους, δεν θα αφήσουν καμιά ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ο Άλεξ Αμπρίνες ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα με 13 πόντους, ο Τζάστιν Ντόελμαν είχε 12, όσους και ο Αντέ Τόμιτς, ο οποίος είχε και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε 8 πόντους με 9 ριμπάουντ. Από τη γερμανική ομάδα, εκείνος που δεν τα παράτησε καθόλου ήταν ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.  

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.